Плов з баранини
(покроковий рецепт з фото)
Хто б що не говорив, а найкращий і правильний плов готується з баранини, тому сьогодні ми звертаємося до узбецької кухні і готуємо це блюдо в кращих традиціях.
Плов з баранини, якщо без жартів, то це найкращий плов з усіх можливих варіантів. Рецептів приготування плову мільярди, але ось плов з бараниною - самий-самий з них! У своєму покроковому рецепті плову з баранини я нічого не написав про прянощі та приправи. Я просто їх не люблю і практично ніколи не додаю в їжу. Але взагалі, для завершеності цієї страви Ви можете додати ложечку кмину, а також гвоздики. Бажаю приємного приготування і смачної страви! Пишіть свої відгуки.
- Баранина - 900 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 5 штук (невеликого розміру)
- Голівка часнику - 2 штуки
- Сіль, перець - - За смаком
Морква рубаємо соломкою товщиною в половину сантиметра. Одним словом, делаем соломку такого размера, як на фотографії
Цибулю нарізаємо півкільцями.
Баранину гарненько промиваємо, просушуємо паперовим рушником і нарізаємо кубиками зі стороною в 3 см.
Потім баранину поміщаємо в чавунну або товстостінну каструлю або гусятницю. В окремому посуді (я робила це в каструльці) сильно розігріваємо олію, але щоб воно не закипіло! І заливаємо їм баранину, ставимо на середній вогонь і обсмажуємо до появи золотистої скоринки.
Потім до м'яса додаємо цибулю. Обсмажуємо до тих пір, поки і цибуля не набуде золотисту.
Потім додаємо моркву і обсмажуємо все до її м'якості, постійно помішуючи вміст каструлі.
Потім в каструлю додаємо рис, який гарненько промиваємо кілька разів в холодній воді.
Потім у головки часнику відрізаємо зайву верхівку і знімаємо непотрібний шар лушпиння і засовували часник в рис.
Заливаємо все водою. Вода повинна покривати рис на 2, 5 см. Доводимо до кипіння, а потім зменшуємо вогонь до найменшої, накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо все протягом 40-50 хвилин. На 20-ій хвилині приготування вміст каструлі слід перемішати.
Готово. Смачного! :))