Рецепт Плов з баранини фото

Плов з баранини
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо , Крупи , Баранина , Мал
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 40 хв.

Хто б що не говорив, а найкращий і правильний плов готується з баранини, тому сьогодні ми звертаємося до узбецької кухні і готуємо це блюдо в кращих традиціях.

Опис приготування:

Плов з баранини, якщо без жартів, то це найкращий плов з усіх можливих варіантів. Рецептів приготування плову мільярди, але ось плов з бараниною - самий-самий з них! У своєму покроковому рецепті плову з баранини я нічого не написав про прянощі та приправи. Я просто їх не люблю і практично ніколи не додаю в їжу. Але взагалі, для завершеності цієї страви Ви можете додати ложечку кмину, а також гвоздики. Бажаю приємного приготування і смачної страви! Пишіть свої відгуки.

  • Баранина - 900 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Морква - 5 штук (невеликого розміру)
  • Голівка часнику - 2 штуки
  • Сіль, перець - - За смаком
плов з баранини - фото крок 1
Морква рубаємо соломкою товщиною в половину сантиметра. Одним словом, делаем соломку такого размера, як на фотографії
плов з баранини - фото крок 2
Цибулю нарізаємо півкільцями.
плов з баранини - фото крок 3
Баранину гарненько промиваємо, просушуємо паперовим рушником і нарізаємо кубиками зі стороною в 3 см.
плов з баранини - фото крок 4
Потім баранину поміщаємо в чавунну або товстостінну каструлю або гусятницю. В окремому посуді (я робила це в каструльці) сильно розігріваємо олію, але щоб воно не закипіло! І заливаємо їм баранину, ставимо на середній вогонь і обсмажуємо до появи золотистої скоринки.
плов з баранини - фото крок 5
Потім до м'яса додаємо цибулю. Обсмажуємо до тих пір, поки і цибуля не набуде золотисту.
плов з баранини - фото крок 6
Потім додаємо моркву і обсмажуємо все до її м'якості, постійно помішуючи вміст каструлі.
плов з баранини - фото крок 7
Потім в каструлю додаємо рис, який гарненько промиваємо кілька разів в холодній воді.
плов з баранини - фото крок 8
Потім у головки часнику відрізаємо зайву верхівку і знімаємо непотрібний шар лушпиння і засовували часник в рис.
плов з баранини - фото крок 9
Заливаємо все водою. Вода повинна покривати рис на 2, 5 см. Доводимо до кипіння, а потім зменшуємо вогонь до найменшої, накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо все протягом 40-50 хвилин. На 20-ій хвилині приготування вміст каструлі слід перемішати.
плов з баранини - фото крок 10
Готово. Смачного! :))

Схожі рецепти