Рецепт Плов узбецький в казані фото

Плов узбецький в казані
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо, Крупи, Баранина, Мал
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Зробити правильний і смачний плов складно. Це виходить не з першого разу, принаймні, у мене. Але якщо мати чіткий план, то все стане можливо. Тому я і підготувала цей рецепт для вас.

Підходьте до розгляду цієї інструкції дуже уважно. Вибирайте тільки якісне м'ясо і потрібний рис, тоді гаряче блюдо вийде по-справжньому смачним. Подивіться, як приготувати плов узбецький в казані. Такий рецепт збере навколо себе велику всю сім'ю або велику компанію друзів.

  • Рис дев-зіра - 1 кілограм
  • Баранина на кістки - 1, 2-1, 5 кілограма
  • Ріпчаста цибуля - 2-3 штук
  • Морква - 3-4 штук
  • Перець чилі - 2 штуки
  • Часник - 2-3 штук
  • Зіра - 1 щіпка
  • Барбарис - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
плов узбецький в казані - фото крок 1
Морква почистіть, промийте і наріжте тонкою соломкою.
плов узбецький в казані - фото крок 2
Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте.
плов узбецький в казані - фото крок 3
Рис промийте кілька разів водою.
плов узбецький в казані - фото крок 4
Відріжте м'якоть від кістки, а з неї зніміть жир. Наріжте м'якоть середніми шматочками.
плов узбецький в казані - фото крок 5
В казані розігрійте масло. Додайте в нього жир. Найкраще це робити на багатті.
плов узбецький в казані - фото крок 6
Коли жир перетвориться в шкавркі, видаліть їх з казана.
плов узбецький в казані - фото крок 7
Потім додайте на вогонь кістки. Обсмажте їх 1-2 хвилини. Потім відкладіть їх в сторону.
плов узбецький в казані - фото крок 8
Перекладіть цибулю в гарячий казан. Обсмажте його до золотистого кольору.
плов узбецький в казані - фото крок 9
Потім додайте баранину. Перемішайте. Готуйте цибулю з м'ясом разом 6 хвилин.
плов узбецький в казані - фото крок 10
Додайте моркву. Влийте воду, щоб вона покрила всі інгредієнти.
плов узбецький в казані - фото крок 11
Додайте в казан обсмажені кістки, IRU, сіль і барбарис.
плов узбецький в казані - фото крок 12
Додайте часник і цілий перчик.
плов узбецький в казані - фото крок 13
Тусити зірвак 35-40 хвилин на повільному вогні.
плов узбецький в казані - фото крок 14
Тепер додайте рис. Залийте кип'яченою водою так, щоб покрити продукти.
плов узбецький в казані - фото крок 15
Доведіть страву до кипіння. Потім вогонь збавте до мінімуму. Рис акуратно притисніть. Готуйте 10-15 хвилин.
плов узбецький в казані - фото крок 16
Залиште плов під кришкою на 1 годину вже без вогню. А потім пробуйте. Смачного!

Схожі рецепти