Рецепт Узбецький плов в казані фото

Узбецький плов в казані
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо , Овочі , Бобові , Крупи , Морква , Баранина , Цибуля , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Плов, як і шашлик, є традиційним східним блюдом. Кожна країна може похвалитися своїм рецептом, як і кожна господиня. Розповім сьогодні про те, як приготувати узбецький плов в казані.

Опис приготування:

Одні люблять плов з яловичиною, бараниною, а інші воліють свинину або пісну курку. Є рецепти, де замість рису використовується гречка та інші види круп. Дуже часто крім крупи і м'яса додають фрукти і сухофрукти, горіхи і різноманітні спеції. Справжній плов подають гарячим.

  • Баранина - 1 кілограм
  • Морква - 3 штуки
  • Мал - 1 кілограм
  • Цибуля - 5 штук
  • Часник - 2 штуки
  • Гайка - 250 грам
  • Гострий перець - 1 штука
  • Сіль і спеції - За смаком (кмин, куркума, барбарис, шафран, пластівці червоного перцю)
1
Попередньо промийте рис до прозорої води. М'ясо вимийте і наріжте великими шматками.
2
Моркву очистіть і натріть на крупній тертці або наріжте смужками. Цибулю очистіть і наріжте кубиками.
3
Казан поставте на вогонь і гарненько прогрійте, налийте олію і розігрійте його до появи диму.
4
Викладіть в казан м'ясо і обсмажте його до отримання золотистої скоринки, потім додайте до нього цибулю.
5
Як тільки побачили золотисту скориночку на луці, відразу ж додайте моркву, перемішайте і готуйте 3-5 хвилин.
6
Залийте вміст казана водою (з 1 кілограм рису потрібно 1, 2 літра води). Додайте всі спеції і гострий перець, часник (цілком). Гасіть на слабкому вогні 15 хвилин.
7
Додайте раніше замочений нут, посоліть і готуйте 30 хвилин.
8
Викладіть в казан раніше промитий рис, стежте, щоб вода покрила рис на 1-2 пальця, але не більше (не перемішується рис з овочами).
9
Готуйте на сильному вогні до випаровування води, потім зробіть поглиблення ножем до самого дна казанка.
10
Зменшіть вогонь і готуйте на слабкому вогні під закритою кришкою близько півгодини.
11
Вимкніть вогонь і відкрийте кришку, не перемішується плов. Подавайте блюдо гарячим.

Схожі рецепти