Плов на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)
Плов на швидку руку справжнім не назвеш, але це теж плов по складу інгредієнтів. Та й на смак, взагалі-то, дуже близько. Рецепт плову на швидку руку виручає, коли часу зовсім немає.
Часу катастрофічно не вистачає, а хочеться смачного і ситного плову? розповім вам, як приготувати плов на швидку руку. І, щоб не лаялися знавці і умільці з приготування справжнього східного плову, відразу скажу - це не спроба приготувати, так скажемо, справжній, канонічний плов. Немає, цей простий рецепт приготування плову на швидку руку здорово може виручити вас, коли у вас зовсім не буде на приготування і час готування ви заходите скоротити. Так що, думаю, і такий рецепт має право на життя.
- Свинина - 500-700 грам
- Мал - 500 грам
- Морква - 2-3 штук
- Цибуля - 2-3 штук
- Рослинна олія - 150 мілілітрів
- Сіль - 2 чайних ложки (за смаком)
- Приправа для плову - 2-3 Щепоток
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
М'ясо миємо й нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо на сильному вогні на сковорідці з рослинним маслом.
Чистимо цибулю та моркву, моєму. Цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на тертці. Обсмажуємо на сковорідці на олії.
У каструлю викладаємо обсмажене м'ясо, цибуля з морквою і засипаємо поверх добре промитий рис.
Засипаємо спеції і заливаємо окропом з чайника. Води повинно бути вище рису приблизно на два пальці. Варимо на середньому вогні до тих пора, поки рис не виявиться на поверхні. Потім закриваємо каструлю кришкою і готуємо на маленькому вогні до готовності рису.