Рецепт Плов без моркви фото

Плов без моркви
(покроковий рецепт з фото)

Азербайджанська кухня
М'ясо, Крупи, Мал
Низькокалорійні
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Рецептів плову існує безліч. Цей варіант підійде для тих, хто не любить моркву. Беріть на замітку мій рецепт!

Цей спосіб приготування стане актуальним якщо хтось навідріз відмовляється їсти страви з додаванням моркви або якщо трапилося так, що все є в наявності, а моркви немає. Що робити? Приготувати плов без моркви! Звичайно справжнім узбецьким такий плов не вийде, але буде теж дуже смачно! Що нам дає морква? Морква збагачує плов ароматом і цукрами. Тому якщо необхідно приготувати цю страву без цього чудесного помаранчевого коренеплоду, то просто замініть його на родзинки або айву. Я пропоную додати цукор. Крім рису необхідно додати достатню кількість м'яса і цибулі, ну і звичайно трохи спецій для яскравого смаку.

  • М'ясо - 500 грам (м'якоть, у мене свинина)
  • Мал - 250 грам
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Часник - 1 штука
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
плов без моркви - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
плов без моркви - фото крок 2
У казан або в сковороду з товстим дном налийте олію і розжарити його. Покладіть нарізаний півкільцями цибулю.
плов без моркви - фото крок 3
Обсмажте цибулю до золотистого кольору.
плов без моркви - фото крок 4
Додайте нарізане середніми шматочками м'ясо.
плов без моркви - фото крок 5
Посоліть м'ясо за смаком та готуйте на сильному вогні до легкої піджареної скоринки.
плов без моркви - фото крок 6
Додайте гарячу воду, цукор, спеції і сіль (зірвак повинен бути злегка солонуватим з урахуванням рису). Гасіть м'ясо після закипання на мінімальному вогні під кришкою 20-30 хвилин.
плов без моркви - фото крок 7
Потім додайте очищені зубчики часнику, можна прямо в лушпинні (попередньо необхідно зняти верхній шар).
плов без моркви - фото крок 8
Додайте промитий рис. Розсипаємо його прямо зверху, не перемішуючи. Долийте трохи води, щоб вона була вище рису на 1 см, накрийте казан кришкою і готуйте на середньому вогні до напівготовності рису. Як тільки вся рідина вбереться, зберіть рис гіркою до центру, накрийте будь-якої зручної зверху тарілкою, потім знову кришкою і готуйте вже на повільному вогні ще 10 хвилин.
плов без моркви - фото крок 9
Плов без моркви готові. Перед подачею перемішайте його і за бажанням додайте свіжу зелень.
плов без моркви - фото крок 10
Смачного!

Схожі рецепти