Плов без моркви
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів плову існує безліч. Цей варіант підійде для тих, хто не любить моркву. Беріть на замітку мій рецепт!
Цей спосіб приготування стане актуальним якщо хтось навідріз відмовляється їсти страви з додаванням моркви або якщо трапилося так, що все є в наявності, а моркви немає. Що робити? Приготувати плов без моркви! Звичайно справжнім узбецьким такий плов не вийде, але буде теж дуже смачно! Що нам дає морква? Морква збагачує плов ароматом і цукрами. Тому якщо необхідно приготувати цю страву без цього чудесного помаранчевого коренеплоду, то просто замініть його на родзинки або айву. Я пропоную додати цукор. Крім рису необхідно додати достатню кількість м'яса і цибулі, ну і звичайно трохи спецій для яскравого смаку.
- М'ясо - 500 грам (м'якоть, у мене свинина)
- Мал - 250 грам
- Цибуля - 1-2 штук
- Часник - 1 штука
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
У казан або в сковороду з товстим дном налийте олію і розжарити його. Покладіть нарізаний півкільцями цибулю.
Обсмажте цибулю до золотистого кольору.
Додайте нарізане середніми шматочками м'ясо.
Посоліть м'ясо за смаком та готуйте на сильному вогні до легкої піджареної скоринки.
Додайте гарячу воду, цукор, спеції і сіль (зірвак повинен бути злегка солонуватим з урахуванням рису). Гасіть м'ясо після закипання на мінімальному вогні під кришкою 20-30 хвилин.
Потім додайте очищені зубчики часнику, можна прямо в лушпинні (попередньо необхідно зняти верхній шар).
Додайте промитий рис. Розсипаємо його прямо зверху, не перемішуючи. Долийте трохи води, щоб вона була вище рису на 1 см, накрийте казан кришкою і готуйте на середньому вогні до напівготовності рису. Як тільки вся рідина вбереться, зберіть рис гіркою до центру, накрийте будь-якої зручної зверху тарілкою, потім знову кришкою і готуйте вже на повільному вогні ще 10 хвилин.
Плов без моркви готові. Перед подачею перемішайте його і за бажанням додайте свіжу зелень.
Смачного!