Рецепт Плов без моркви фото

Плов без моркви
(покроковий рецепт з фото)

Азербайджанська кухня
М'ясо , Крупи , Мал
Низькокалорійні
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецептів плову існує безліч. Цей варіант підійде для тих, хто не любить моркву. Беріть на замітку мій рецепт!

Опис приготування:

Цей спосіб приготування стане актуальним якщо хтось навідріз відмовляється їсти страви з додаванням моркви або якщо трапилося так, що все є в наявності, а моркви немає. Що робити? Приготувати плов без моркви! Звичайно справжнім узбецьким такий плов не вийде, але буде теж дуже смачно! Що нам дає морква? Морква збагачує плов ароматом і цукрами. Тому якщо необхідно приготувати цю страву без цього чудесного помаранчевого коренеплоду, то просто замініть його на родзинки або айву. Я пропоную додати цукор. Крім рису необхідно додати достатню кількість м'яса і цибулі, ну і звичайно трохи спецій для яскравого смаку.

  • М'ясо - 500 грам (м'якоть, у мене свинина)
  • Мал - 250 грам
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Часник - 1 штука
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
плов без моркви - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
плов без моркви - фото крок 2
У казан або в сковороду з товстим дном налийте олію і розжарити його. Покладіть нарізаний півкільцями цибулю.
плов без моркви - фото крок 3
Обсмажте цибулю до золотистого кольору.
плов без моркви - фото крок 4
Додайте нарізане середніми шматочками м'ясо.
плов без моркви - фото крок 5
Посоліть м'ясо за смаком та готуйте на сильному вогні до легкої піджареної скоринки.
плов без моркви - фото крок 6
Додайте гарячу воду, цукор, спеції і сіль (зірвак повинен бути злегка солонуватим з урахуванням рису). Гасіть м'ясо після закипання на мінімальному вогні під кришкою 20-30 хвилин.
плов без моркви - фото крок 7
Потім додайте очищені зубчики часнику, можна прямо в лушпинні (попередньо необхідно зняти верхній шар).
плов без моркви - фото крок 8
Додайте промитий рис. Розсипаємо його прямо зверху, не перемішуючи. Долийте трохи води, щоб вона була вище рису на 1 см, накрийте казан кришкою і готуйте на середньому вогні до напівготовності рису. Як тільки вся рідина вбереться, зберіть рис гіркою до центру, накрийте будь-якої зручної зверху тарілкою, потім знову кришкою і готуйте вже на повільному вогні ще 10 хвилин.
плов без моркви - фото крок 9
Плов без моркви готові. Перед подачею перемішайте його і за бажанням додайте свіжу зелень.
плов без моркви - фото крок 10
Смачного!

Схожі рецепти