Оселедець під шубою без моркви
(покроковий рецепт з фото)
Такий варіант салату я спробувала в гостях. Виявляється, селедочка дуже смачно виходить без моркви, але з яблуком! Дивно ніжний і легкий смак у салату!
Відваріть для салату овочі, яйця. Розберіть рибу на філе або використовуйте вже готове філе без кісток і шкіри. Поріжте його на кубики. Овочі потріть на тертці великої. Складіть салат шарами, змастіть майонезом. Дайте настоятися і просочитися в холодильнику не менше години. Більш докладний рецепт, як приготувати оселедець під шубою без моркви, дивіться далі.
- Оселедець - 1 штука
- Яблуко велике - 1 штука
- Картопля - 3 штуки
- Буряк - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Майонез - За смаком
Підготуйте продукти для салату. Відваріть заздалегідь овочі та яйця, остудіть, зніміть шкірку. Оселедець обробили на філе.
Натріть на крупній тертці овочі і яблуко. Оселедець поріжте невеликими кубиками.
Починайте збірку салату. Візьміть порційні салатники або одне велике блюдо. Першим шаром укладіть картопля. Додати сіль за смаком, зробіть майонезну сітку.
Покладіть кубики оселедця. Цей шар змащувати не потрібно.
Далі укладіть частина тертого яблука. Полийте майонезом, але сіль не використовуйте.
Наступний шар - яєчний. Додати сіль его, поперчіть і полийте майонезом.
Останній шар - буряк, розподіліть його рівномірно по салату. Додати сіль, зробіть майонезну сітку. Надішліть салат в холодильник на годинку.