Оселедець під шубою без оселедця
(покроковий рецепт з фото)
Оселедець під шубою - традиційне блюдо в Росії на свята. Не дивно, що серед тих, хто дотримується рослинної дієти, так популярна його адаптація.
Нижче я розповім докладніше, як приготувати оселедець під шубою без оселедця. Найкрасивіше готувати такий салат в рознімної формі з кільцем, тоді видно всі верстви. До водоростям норі можна додати тушкований баклажан для імітації текстури оселедця. Я перепробувала всі можливі рецепти оселедця під шубою без оселедця, варіант з водоростями норі - кращий. Головне, добре замочити їх в соєвому соусі.
- Картопля - 6 штук
- Буряк - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Тофу - 200 грам
- Майонез - За смаком
- Сіль - За смаком
- Листи норі - 6 штук
- Соєвий соус - 60 мілілітрів
- Цибуля - 1 штука
- Кріп - 1/2 пучка
Підготуйте всі інгредієнти.
У киплячій воді відварюють картоплю і моркву 30-40 хвилин.
В окремій каструлі відварюють буряк 1 час.
Остудіть овочі, очистіть від шкірки. На великій тертці натріть картоплю, svëklu, морква і тофу. Цибуля наріжте дрібними кубиками.
Наріжте ножицями листи норі на квадратики, замочіть їх в соєвому соусі.
Тепер збираємо салат. Першим викладаємо шар з водоростей.
Зверху дрібно нарізану цибулю. Промажьте шар майонезом.
Слідом викладіть шар з картоплі, промазуємо його майонезом і солимо. Далі чинимо так з кожним шаром.
Наступний шар з тофу.
Потім морква.
Верхній шар з буряка.
Промащуємо його майонезом, зверху посипаємо дрібно нарізаним кропом. Залиште салат в холодильнику мінімум на 4 годину.
Оселедець під шубою без оселедця готова, смачного!