Рецепт «Петушки» під шубою з оселедця фото

«Петушки» під шубою з оселедця
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі , Риба та морепродукти , Картопля , Оселедець
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Салати
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пропоную всіма улюблений салатик адаптувати до новорічного столу у вигляді півника! Інгредієнти залишити ті ж, а ось з прикрасою можна експериментувати. Дивіться мій варіант!

Опис приготування:

Зробити з"оселедця під шубою" півника не складно. Просто включите фантазію, уявіть, яким ви бачите майбутній салатик, і вперед. Я спочатку малюю його на листочку, а потім переношу свої думки на салат. Бажано прикрашати салат тільки тими інгредієнтами, які є в складі. Виняток - колечко чорної маслини для ока півника. Приступимо!

  • Оселедець слабосолона - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Буряк - 1 штука
  • Картопля - 2 штуки
  • Морква - 3-4 штук (якщо дрібна, то більше)
  • Майонез - 100 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
& Quot; Петушок
Підготуйте продукти. Відваріть овочі в різному посуді до готовності, картопля - 20 хвилин, морква - 40 хвилин, буряк - 1 час. Очистіть цибулину. Оселедець розберіть на філе, зніміть шкіру, видаліть голову, хребет і кишки. Максимально видаліть кісточки і поріжте її на шматочки.
& Quot; Петушок
Картопля очистіть від шкірки, натріть на крупній тертці. За допомогою маленької лопатки або ложечки почніть викладати картопля, при цьому намагаючись надати салату форму голови півника. Зробіть поверх картоплі майонезну сіточку.
& Quot; Петушок
Наступний шар - оселедець і цибулю. Лучок повинен бути дрібно нарізаний.
& Quot; Петушок
Далі - морква, майонезна сіточка. Я овочі не солю, так як використовую майонез домашнього приготування, солі в ньому достатня кількість.
& Quot; Петушок
Останній шар - буряк і майонез. Майонез я видавила з допомогою кондитерського мішка, намагаючись оформити півника. Око - колечко маслини.
& Quot; Петушок
Оформіть півника морквиною: grebeshok, дзьоб і"сережки" . З тонко порізаних маслин я зробила чорні пір'їнки. Петушок готовий! Салату потрібно час для просочення не менше 30 хвилин.

Схожі рецепти