Рецепт Цукерки «Петушки» фото

Цукерки «Петушки»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Горіхи , Сухофрукти
Пісні страви
Для дітей
Десерти , Цукерки
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 30 хв.

Звичайно, у сучасних діточок вибір солодощів набагато більше, ніж був у нас. Тому цей простий рецепт цукерок "петушки" в першу чергу сподобається дорослим, але і малюка байдужим не залишить!

Опис приготування:

Хочу вам запропонувати незаслужено забутий класичний рецепт цукерок "петушки"! В дитинстві, пам'ятаю, жодні вихідні не обходилися від прогулянки по парку з мамою і обов'язковим придбанням такого льодяника у добродушною бабусі! Так що я з радістю дізналася, як зробити цукерки "петушки", і роблю їх тепер з особливим почуттям. Раджу і вам спробувати, це просто!

  • Цукор - 300 грам
  • Вода - 60 мілілітрів
  • Оцет 3% - 1 Ст. Ложка (або лимонний сік)
  • Ванільна есенція - За смаком
цукерки
1. Цукор викладаємо на дно каструлі з товстим дном. Заливаємо водою так, щоб вона лише трохи покривала цукор зверху. Додамо оцет і ставимо на маленький вогонь.
цукерки
2. Постійно помішуйте суміш, щоб нічого не пригоріло. В самому кінці додайте також ванільну есенцію. Варити 15-20 хвилин.
цукерки
3. Змащуємо формочки маслом, і заливаємо отриманою карамеллю. Вставте палички і залиште застигати в холодильнику.
цукерки
4. Коли повністю застигне, - дістаємо з формочок і можна подавати!

Схожі рецепти