Цукерки «Петушки»
(покроковий рецепт з фото)
Звичайно, у сучасних діточок вибір солодощів набагато більше, ніж був у нас. Тому цей простий рецепт цукерок "петушки" в першу чергу сподобається дорослим, але і малюка байдужим не залишить!
Хочу вам запропонувати незаслужено забутий класичний рецепт цукерок "петушки"! В дитинстві, пам'ятаю, жодні вихідні не обходилися від прогулянки по парку з мамою і обов'язковим придбанням такого льодяника у добродушною бабусі! Так що я з радістю дізналася, як зробити цукерки "петушки", і роблю їх тепер з особливим почуттям. Раджу і вам спробувати, це просто!
- Цукор - 300 грам
- Вода - 60 мілілітрів
- Оцет 3% - 1 Ст. Ложка (або лимонний сік)
- Ванільна есенція - За смаком
1. Цукор викладаємо на дно каструлі з товстим дном. Заливаємо водою так, щоб вона лише трохи покривала цукор зверху. Додамо оцет і ставимо на маленький вогонь.
2. Постійно помішуйте суміш, щоб нічого не пригоріло. В самому кінці додайте також ванільну есенцію. Варити 15-20 хвилин.
3. Змащуємо формочки маслом, і заливаємо отриманою карамеллю. Вставте палички і залиште застигати в холодильнику.
4. Коли повністю застигне, - дістаємо з формочок і можна подавати!