Рецепт Льодяники «Петушки» фото

Льодяники «Петушки»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Імбир , Мед
Дієтичне харчування , Рецепти без шкоди
На полуденок , Для дітей
Десерти , Цукерки
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 45 хв.

Пам'ятайте такі льодяники? Вони продавалися на кожному кроці, а сьогодні їх майже не знайти. Впадати у відчай не варто, адже їх можна зробити самостійно за рецептом, як приготувати льодяники «Петушки».

Опис приготування:

Ці льодяники можна зробити будь-якої форми, але найпопулярніша - це в формі півника (від цього і назва). Такі цукерки сподобаються всім дітям і дорослим. Робляться вони дуже просто, а саме головне, що не потрібно додавати барвники або інші речовини.

  • Цукор - 10 Ст. Ложок
  • Вода - 7-10 Ст. Ложок
  • Лимонна кислота - 1 щіпка
  • Рослинна олія - За смаком
1
У сотейник додайте цукровий пісок і налийте воду, надішліть сотейник на середній вогонь і варіть його вміст до утворення світлого коричневого кольору.
2
Форми для півників змастіть рослинною олією (щоб цукерки не прилипли).
3
Заповніть формочки цукровою карамеллю і вставте дерев'яні палички по центру. Залиште форми при кімнатній температурі до повного застигання, потім відкрийте і акуратно дістаньте цукерки.

Схожі рецепти