Льодяники з цукру
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто пам'ятає домашні льодяники, які готували наші бабусі і мами. Їх роблять різної форми, для цього не обов'язково мати спеціальні пристосування. Спробуйте, як приготувати льодяники з цукру.
Цей рецепт трохи модифікований тим, що для приємного смаку і аромату додаємо харчові барвник і ароматизатор, але в його основі як і раніше звичайна вода і простий цукор. Такими льодяниками можна порадувати не тільки дітей, але і дорослих. Вони стануть відмінним доповненням до дитячого свята. Робляться вони швидко і дуже просто, з доступних інгредієнтів.
- Цукор - 250 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Лимонна кислота - 1 щіпка
- Барвник і ароматизатор - 2-3 капель
- Соняшникова олія - За смаком
1. У каструлю наливаємо воду і насипаємо цукор, відправляємо її на вогонь і підігріваємо до 130 градусів.
2. У вируючу рідина додаємо трохи харчового барвника, щоб рідина набула характерний колір, і пару крапель ароматизатора, перемішуємо і підігріваємо до 150-160 градусів. Щіпку лимонної кислоти змішуємо з половиною чайної ложки води і додаємо в каструлю, потім вимикаємо.
3. Силіконовий килимок або пергамент змащуємо олією без запаху і виливаємо трохи отриманої карамелі бажаною формою, вставляємо зубочистку або паличку, прокручуємо, щоб вона повністю увійшла всередину, і залишаємо цукерки до застигання (20-30 хвилин).
4. Готові цукерки акуратно відокремлюємо від паперу і пригощаємо всіх бажаючих.