Рецепт Льодяники з цукру фото

Льодяники з цукру
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Мед
Дієтичне харчування, Рецепти без шкоди
Для дітей, На швидку руку
Десерти, Цукерки

Багато хто пам'ятає домашні льодяники, які готували наші бабусі і мами. Їх роблять різної форми, для цього не обов'язково мати спеціальні пристосування. Спробуйте, як приготувати льодяники з цукру.

Цей рецепт трохи модифікований тим, що для приємного смаку і аромату додаємо харчові барвник і ароматизатор, але в його основі як і раніше звичайна вода і простий цукор. Такими льодяниками можна порадувати не тільки дітей, але і дорослих. Вони стануть відмінним доповненням до дитячого свята. Робляться вони швидко і дуже просто, з доступних інгредієнтів.

  • Цукор - 250 грам
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Лимонна кислота - 1 щіпка
  • Барвник і ароматизатор - 2-3 капель
  • Соняшникова олія - За смаком
льодяники з цукру - фото крок 1
1. У каструлю наливаємо воду і насипаємо цукор, відправляємо її на вогонь і підігріваємо до 130 градусів.
льодяники з цукру - фото крок 2
2. У вируючу рідина додаємо трохи харчового барвника, щоб рідина набула характерний колір, і пару крапель ароматизатора, перемішуємо і підігріваємо до 150-160 градусів. Щіпку лимонної кислоти змішуємо з половиною чайної ложки води і додаємо в каструлю, потім вимикаємо.
льодяники з цукру - фото крок 3
3. Силіконовий килимок або пергамент змащуємо олією без запаху і виливаємо трохи отриманої карамелі бажаною формою, вставляємо зубочистку або паличку, прокручуємо, щоб вона повністю увійшла всередину, і залишаємо цукерки до застигання (20-30 хвилин).
льодяники з цукру - фото крок 4
4. Готові цукерки акуратно відокремлюємо від паперу і пригощаємо всіх бажаючих.

Схожі рецепти