Льодяники на паличці своїми руками
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Ви напевно знаєте, як приготувати льодяники на паличці своїми руками. Це знамениті домашні цукерки, від яких без розуму кожна дитина! Розповім базовий рецепт приготування таких льодяників.
Опис приготування:
Для приготування красивих цукрових льодяників зовсім немає необхідності купувати спеціальні форми, ви можете використовувати формочки з під льоду, ложки або силіконові форми для цукерок. Такі льодяники можна зробити різнокольоровими, досить лише додати кілька крапель барвника під час приготування. Крім того, раджу вам поекспериментувати з різними смаками, наприклад, додати трохи м'ятного екстракту в льодяники.
- Цукор - 135 грам
- Вода - 60 грам
- Лимонна кислота - 1 щіпка (або сік)
1. У невелику ємність висипте цукор, додайте воду і перемішайте. На найбільшому вогні доведіть суміш до кипіння, періодично помішуючи.
2. Коли цукор розчиниться, додайте дрібку лимонної кислоти, лимонного соку або винного оцту. Коли суміш почне сильно кипіти і покриється пухирями, зменшіть вогонь овдовіле і кип'ятіть її, постійно помішуючи, поки вона не стане бурштинового кольору.
3. Якщо крапля суміші твердне в холодній воді, льодяники готові. Форми для льодяників змастіть рослинною олією. Розлийте по формах льодяникову суміш.
4. Вставте палички і поставте все в холодильник до повного застигання. Смачного!