Льодяники на паличці своїми руками
(покроковий рецепт з фото)
Ви напевно знаєте, як приготувати льодяники на паличці своїми руками. Це знамениті домашні цукерки, від яких без розуму кожна дитина! Розповім базовий рецепт приготування таких льодяників.
Для приготування красивих цукрових льодяників зовсім немає необхідності купувати спеціальні форми, ви можете використовувати формочки з під льоду, ложки або силіконові форми для цукерок. Такі льодяники можна зробити різнокольоровими, досить лише додати кілька крапель барвника під час приготування. Крім того, раджу вам поекспериментувати з різними смаками, наприклад, додати трохи м'ятного екстракту в льодяники.
- Цукор - 135 грам
- Вода - 60 грам
- Лимонна кислота - 1 щіпка (або сік)
1. У невелику ємність висипте цукор, додайте воду і перемішайте. На найбільшому вогні доведіть суміш до кипіння, періодично помішуючи.
2. Коли цукор розчиниться, додайте дрібку лимонної кислоти, лимонного соку або винного оцту. Коли суміш почне сильно кипіти і покриється пухирями, зменшіть вогонь овдовіле і кип'ятіть її, постійно помішуючи, поки вона не стане бурштинового кольору.
3. Якщо крапля суміші твердне в холодній воді, льодяники готові. Форми для льодяників змастіть рослинною олією. Розлийте по формах льодяникову суміш.
4. Вставте палички і поставте все в холодильник до повного застигання. Смачного!