Льодяники на паличці
(покроковий рецепт з фото)
Хто з нас в дитинстві не намагався створити своїми руками маленьке диво - льодяники на паличці? думаю, що цим "солодким" справою займалися всі. Згадаймо дитинство і спробуємо приготувати смачні ласощі!
Сподіваюся, вам сподобається цей класичний рецепт льодяників на паличці. Найголовніше - в складі цих ласощів немає ніякої "хімії" . Ваші діти теж оцінять простий у приготуванні рецепт льодяників і дізнаються, що льодяники - це не тільки "чупа-чупс" . Удачі в приготуванні!
- Цукор - 8 Ст. Ложок
- Вода - 8 Ст. Ложок
- Оцет 9% - 1 - 1, 5 Ст. Ложки( кількість оцту береться в залежності від того, в якій мірі кислі ви хочете отримати льодяники)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка (масло нам знадобиться для змащення формочок )
Відміряємо необхідне нам кількість цукру, води і оцту.
Розміщуємо всі інгредієнти в каструльку, ставимо на повільний вогонь і постійно помішувати.
Приблизно так буде виглядати наш напівфабрикат незадовго до готовності. Процес варіння зайняв хвилин 10. Готовність карамелі перевіряємо так - занурюємо дерев'яну паличку або зубочистку в карамель і опускаємо в стакан з холодною водою. Охолоджена таким чином карамель повинна похрускує на зубах. Найголовніше на цьому етапі - не переварити карамель. Інакше вона буде гірчити.
У мене є ось така форма для льодяників. Необхідно ретельно змастити виїмки рослинним маслом. Якщо ми погано промажем їх, то наші льодяники будуть погано вийматися з формочки.
Акуратно заливаємо гарячу карамель в формочки, в кожну вставляємо зубочистку і залишаємо хвилин на 10-15 остигати.
Якщо у вас немає спеціальної форми - не біда! Її з легкістю можна замінити звичайною ложкою, формочками для льоду або іншої вподобаної вами ємністю.
Виймаємо наші льодяники з форми і можемо пригощати своїх чад! По бажанню, можна обсипати їх цукром, насінням, горіхами. Якщо ви хочете зробити льодяники кольоровими - додайте в карамельну масу перед заливкою у форми крапельку звичайної зеленки, бурякового соку або будь-якого іншого натурального барвника.