Льодяники домашні
(покроковий рецепт з фото)
Пам'ятайте, як приготувати льодяники домашні, улюблені ласощі радянських дітей? Якщо ні, то дивіться рецепт і обов'язково порадуйте себе і своїх малюків простими цукерками, приготованими будинку.
Якщо у вас немає спеціальних формочок для карамелі, візьміть пергамент, змастіть маслом, вставні палички. Гарячу карамель наливайте ложкою на кінчик палички, щоб навколо неї вийшов карамельний коло. Це нескладно і дієво.
- Рідка смакова добавка - 1/2 чайних ложки (у мене - полунична (можна взяти сироп))
- Харчовий барвник - 3 краплі
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 0, 5 чайних ложки
Цукор засипаємо в каструльку, додаємо оцет і заливаємо водою, перемішуємо і починаємо варити на середньому вогні.
Коли маса почне кипіти, стежте за нею пильно і час від часу перемішуйте. Як тільки на всій поверхні почне з'являтися рівномірний світлий карамальний відтінок, вимикайте масу, додавайте барвник і смакову добавку.
Форми для цукерок змащуємо рослинним маслом, вставляємо в них палички і заливаємо гарячу карамель.
Коли цукерки застигнуть (хвилин 10), дістаємо їх з формочок і пригощаємося. Все просто!