Рецепт Льодяники домашні фото

Льодяники домашні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Мед
Дієтичне харчування , Рецепти без шкоди
Для дітей
Десерти , Цукерки
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 35 хв.

Пам'ятайте, як приготувати льодяники домашні, улюблені ласощі радянських дітей? Якщо ні, то дивіться рецепт і обов'язково порадуйте себе і своїх малюків простими цукерками, приготованими будинку.

Опис приготування:

Якщо у вас немає спеціальних формочок для карамелі, візьміть пергамент, змастіть маслом, вставні палички. Гарячу карамель наливайте ложкою на кінчик палички, щоб навколо неї вийшов карамельний коло. Це нескладно і дієво.

  • Рідка смакова добавка - 1/2 чайних ложки (у мене - полунична (можна взяти сироп))
  • Харчовий барвник - 3 краплі
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Оцет - 0, 5 чайних ложки
льодяники домашні - фото крок 1
Цукор засипаємо в каструльку, додаємо оцет і заливаємо водою, перемішуємо і починаємо варити на середньому вогні.
льодяники домашні - фото крок 2
Коли маса почне кипіти, стежте за нею пильно і час від часу перемішуйте. Як тільки на всій поверхні почне з'являтися рівномірний світлий карамальний відтінок, вимикайте масу, додавайте барвник і смакову добавку.
льодяники домашні - фото крок 3
Форми для цукерок змащуємо рослинним маслом, вставляємо в них палички і заливаємо гарячу карамель.
льодяники домашні - фото крок 4
Коли цукерки застигнуть (хвилин 10), дістаємо їх з формочок і пригощаємося. Все просто!

Схожі рецепти