Новорічне печиво «Петушки»
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні ділюся з вами простим і зрозумілим рецептом, як приготувати новорічне печиво «Петушки». І не просто спекти його, але і оригінально прикрасити різнобарвною глазур'ю. Це дуже легко!
Для приготування печива «Петушки» вам обов'язково знадобляться спеціальні формочки-півники, які можна придбати в будь-якому спеціалізованому магазині. В іншому - все так же, як і в приготуванні звичайного печива. Прикрашати його будемо айсінгом, який приготуємо самостійно. Давайте приступати!
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 150 грам
- Борошно - 1, 5 склянки
- Сода - 2/3 чайних ложки
- Цукрова пудра - 0, 5 склянки
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Лимонна кислота - 1 щіпка
- Барвники - 2 щіпки (рожевий, блакитний)
Приготуйте тісто. Для цього змішайте всі сухі інгредієнти: цукор, борошно і соду. Перемішайте і зробіть невелику воронку.
Туди покладіть 1 жовток (білок помістіть в чисту суху піалу, він нам знадобиться для глазурі), наріжте невеликими шматочками охолоджене вершкове масло. До речі, його можна також натерти на крупній тертці, тоді буде легше і швидше замішувати тісто.
Все добре перемішайте якомога швидше і з якомога меншою кількістю рухів, щоб масло не розтануло і не потекло. З тіста сформуйте куля, загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник на 15-20 хвилин.
Потім тісто розкачати завтовшки 5 мм, формочкой у вигляді півника або ножем по паперовому трафарету виріжте печиво. Перекладіть печиво на деко, застелене пергаментом, і відправте в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 12-15 хвилин. Час від часу поглядайте, щоб печиво не згоріло, адже все духовки печуть по-різному.
Для глазурі змішайте білок з цукровою пудрою, додайте лимонну кислоту, спочатку перемішайте вилкою, а потім збийте добела міксером.
Після цього додайте 1, 5 ст. Ложки крохмалю і перемішайте ложкою. Глазур стала густішою, але не дуже, вона все ще рідкувата і добре стікає з ложки. Саме така глазур нам потрібна.
Розділіть глазур на 3 бруківка, в одну додайте рожевий барвник, в другу - блакитний, а третю залиште білої. До білої глазурі додайте ще ½ ст. Ложки крохмалю, щоб вона стала густішою і непрозорою.
Розкладіть глазур по кондитерським мішечках. Зробіть невеликі отвори. На готовому печиво спочатку зробіть ободочек білою глазур'ю і залиште на 15 хвилин для підсихання, а потім розфарбуйте печиво на свій смак.
Готове печиво залиште в теплому місці на 2-6 годин для висихання глазурі. Слідкуйте, щоб ваші домочадці не з'їли його раніше