Рецепт Новорічне печиво «Петушки» фото

Новорічне печиво «Петушки»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Сьогодні ділюся з вами простим і зрозумілим рецептом, як приготувати новорічне печиво «Петушки». І не просто спекти його, але і оригінально прикрасити різнобарвною глазур'ю. Це дуже легко!

Опис приготування:

Для приготування печива «Петушки» вам обов'язково знадобляться спеціальні формочки-півники, які можна придбати в будь-якому спеціалізованому магазині. В іншому - все так же, як і в приготуванні звичайного печива. Прикрашати його будемо айсінгом, який приготуємо самостійно. Давайте приступати!

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 150 грам
  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Сода - 2/3 чайних ложки
  • Цукрова пудра - 0, 5 склянки
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Лимонна кислота - 1 щіпка
  • Барвники - 2 щіпки (рожевий, блакитний)
новорічне печиво
Приготуйте тісто. Для цього змішайте всі сухі інгредієнти: цукор, борошно і соду. Перемішайте і зробіть невелику воронку.
новорічне печиво
Туди покладіть 1 жовток (білок помістіть в чисту суху піалу, він нам знадобиться для глазурі), наріжте невеликими шматочками охолоджене вершкове масло. До речі, його можна також натерти на крупній тертці, тоді буде легше і швидше замішувати тісто.
новорічне печиво
Все добре перемішайте якомога швидше і з якомога меншою кількістю рухів, щоб масло не розтануло і не потекло. З тіста сформуйте куля, загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник на 15-20 хвилин.
новорічне печиво
Потім тісто розкачати завтовшки 5 мм, формочкой у вигляді півника або ножем по паперовому трафарету виріжте печиво. Перекладіть печиво на деко, застелене пергаментом, і відправте в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 12-15 хвилин. Час від часу поглядайте, щоб печиво не згоріло, адже все духовки печуть по-різному.
новорічне печиво
Для глазурі змішайте білок з цукровою пудрою, додайте лимонну кислоту, спочатку перемішайте вилкою, а потім збийте добела міксером.
новорічне печиво
Після цього додайте 1, 5 ст. Ложки крохмалю і перемішайте ложкою. Глазур стала густішою, але не дуже, вона все ще рідкувата і добре стікає з ложки. Саме така глазур нам потрібна.
новорічне печиво
Розділіть глазур на 3 бруківка, в одну додайте рожевий барвник, в другу - блакитний, а третю залиште білої. До білої глазурі додайте ще ½ ст. Ложки крохмалю, щоб вона стала густішою і непрозорою.
новорічне печиво
Розкладіть глазур по кондитерським мішечках. Зробіть невеликі отвори. На готовому печиво спочатку зробіть ободочек білою глазур'ю і залиште на 15 хвилин для підсихання, а потім розфарбуйте печиво на свій смак.
новорічне печиво
Готове печиво залиште в теплому місці на 2-6 годин для висихання глазурі. Слідкуйте, щоб ваші домочадці не з'їли його раніше

Схожі рецепти