Новорічне печиво з глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите домашнє печиво? Я дуже. І тому сьогодні я пропоную вам спекти смачне пісочне печиво і прикрасити його кольоровою цукровою глазур'ю. Вийде смачно, красиво і святково!
Рецепт, як приготувати новорічне печиво з глазур'ю, дуже простий. Саме печиво готується легко всього з декількох інгредієнтів. Особливу увагу варто приділити прикрасі печенюшок. До Нового року пропоную прикрасити печиво різнобарвною цукровою глазур'ю, яку приготуємо ми самі. Розмальовувати печиво можна разом з дітьми, їм таке заняття обов'язково сподобається.
- Вершкове масло - 200 грам (в тісто)
- Цукор - 2/3 склянки (в тісто)
- Борошно - 2, 5 склянки (в тісто)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (в тісто)
- Жовтки - 2 штуки (в тісто)
- Білки - 2 штуки (в глазур)
- Цукор - 1 Склянка (в глазур)
- Лимонна кислота - 1 щіпка (в глазур)
- Барвники харчові - За смаком (в глазур)
В першу чергу приготуйте тісто. Для цього в мисці змішайте всі сухі інгредієнти: борошно, цукор і розпушувач. Перемішайте.
Додайте два жовтки. Білки не викидайте, а покладіть в чисту суху мисочку і відправте в холодильник, вони нам знадобляться для глазурі.
Додайте злегка розм'якшене вершкове масло і гарненько розімніть масу рукою.
Тісто має вийти щільним і однорідним. Загорніть його в харчову плівку і покладіть в холодильник на 15 хвилин.
Тісто розділіть навпіл. Одну частину відправте назад в холодильник, а другу розкачати товщиною 6-7 мм. За допомогою спеціальних формочок видавіть печенюшки. Те ж виконайте з другою частиною тіста.
Надішліть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин. Увага! Печиво печеться дуже швидко, так що стежте, щоб не підгоріло.
Приготуйте глазур. Для цього в чаші для збивання змішайте залишені білки, цукор і трішки лимонної кислоти. Збивайте глазур до побіління маси, але не до піни. Глазур повинна бути злегка рідкуватий. Розділіть глазур на 4 частини. Одну частину залиште білої, а в інші додайте харчові барвники.
Готові печенюшки змастіть глазур'ю.
За допомогою звичайного медичного шприца намалюйте різні візерунки, так ваше печиво стане особливо святковим і ошатним. Залиште печиво на годину, щоб глазур підсохла.
Новорічне печиво з глазур'ю готове. Воно вийшло яскравим і дуже смачним. Їжте із задоволенням!