Новорічне печиво на ялинку
(покроковий рецепт з фото)
За старих часів не було скляних іграшок і мішури. І ялинку прикрашали різноманітними смаколиками. Це було справжнє свято для дітей! думаю, таку традицію варто відродити.
Будемо готувати дуже гарне печиво. Для початку з'єднайте в мисці мед, цукор, олія, соду і розтопіть на водяній бані. Додайте яйця, перемішайте і охолодіть. Потім змішайте з борошном, замісіть тісто і розкачайте його в пласт. Виріжте в тесті круглі печива, зробіть маленькі і великі центральні отвори. У центральні отвори насипте порошок з стовчених льодяників і поставте печиво на 5 хвилин в духовку. Потім вийміть, досипьте льодяникового порошку і поставте в духовку ще на 5 хвилин. Охолодіть печиво прямо на деку. Далі прикрасьте глазур'ю. Таке печиво відмінно провис на ялинці не менш тижні і збереже свій чудовий смак. Приємних свят!
- Борошно - 750 грам
- Мед - 180 грам
- Цукор - 140 грам
- Цукрова пудра - 150 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Льодяники - 200 грам
- Яйця - 4 штуки
- Яєчний білок - 1 штука
- Сода харчова - 2 чайних ложки
- Лимонний сік - 2 чайних ложки