Рецепт Новорічне печиво на ялинку фото

Новорічне печиво на ялинку
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
Для дітей
Випічка

За старих часів не було скляних іграшок і мішури. І ялинку прикрашали різноманітними смаколиками. Це було справжнє свято для дітей! думаю, таку традицію варто відродити.

Будемо готувати дуже гарне печиво. Для початку з'єднайте в мисці мед, цукор, олія, соду і розтопіть на водяній бані. Додайте яйця, перемішайте і охолодіть. Потім змішайте з борошном, замісіть тісто і розкачайте його в пласт. Виріжте в тесті круглі печива, зробіть маленькі і великі центральні отвори. У центральні отвори насипте порошок з стовчених льодяників і поставте печиво на 5 хвилин в духовку. Потім вийміть, досипьте льодяникового порошку і поставте в духовку ще на 5 хвилин. Охолодіть печиво прямо на деку. Далі прикрасьте глазур'ю. Таке печиво відмінно провис на ялинці не менш тижні і збереже свій чудовий смак. Приємних свят!

  • Борошно - 750 грам
  • Мед - 180 грам
  • Цукор - 140 грам
  • Цукрова пудра - 150 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Льодяники - 200 грам
  • Яйця - 4 штуки
  • Яєчний білок - 1 штука
  • Сода харчова - 2 чайних ложки
  • Лимонний сік - 2 чайних ложки
новорічне печиво на ялинку - фото крок 1
З'єднайте в мисці мед, цукор, олія, соду і прогрійте протягом 5 хвилин на водяній бані. Постійно помішуйте.
новорічне печиво на ялинку - фото крок 2
Додайте в теплу суміш яйця по черзі. Після кожного яйця перемішуйте. Потім зніміть з вогню про остудіть.
новорічне печиво на ялинку - фото крок 3
Візьміть різнокольорові прозорі льодяники без начинки. Розділіть їх за кольорами і подрібніть в порошок. Можна використовувати кавомолку, або загорнути цукерки в рушник і розтовкти молотком.
новорічне печиво на ялинку - фото крок 4
Остигнула яєчну суміш з'єднайте з борошном і вимісити тісто. Розкачайте його в пласт товщиною близько 4 мм. Видавіть кола діаметром близько 7 см.
новорічне печиво на ялинку - фото крок 5
Трубочкою для коктейлів зробіть невеликі дірочки. У цю дірочку потім можна буде протягнути нитку і повість печиво на ялинку. У центрі кожного печива за допомогою ножа і круглої формочки зробіть отвори.
новорічне печиво на ялинку - фото крок 6
Розкладіть печиво на деку, в центральні отвори насипте з гіркою порошку з льодяників. Кольори комбінуйте на ваш розсуд. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин.
новорічне печиво на ялинку - фото крок 7
Потім вийміть, досипьте льодяникового порошку і поставте в духовку ще на 5 хвилин. Охолодити прямо навпроти.
новорічне печиво на ялинку - фото крок 8
Тим часом підготуйте глазур. Збийте білок, поступово додаючи цукрову пудру. Потім додайте лимонний сік.
новорічне печиво на ялинку - фото крок 9
Якщо у вас під рукою немає кондитерського мішка, просто складіть глазур в поліетиленовий пакет, відріжте куточок і прикрасьте печиво візерунками на ваш смак. Можна розділити глазур на частини, змішати кожну з різнокольоровими харчовими барвниками і прикрашати глазур'ю різних кольорів. Таке печиво відмінно провис на ялинці не менш тижні і збереже свій чудовий смак.

Схожі рецепти