Печиво на новорічну ялинку
(покроковий рецепт з фото)
Новорічну ялинку можна прикрасити не тільки цукерками, але і смачним печивом. І солодкий, і красиво! Та й дітлахам - радість! До того ж, таке печиво може стати новорічним подарунком для друзів.
Як приготувати печиво на новорічну ялинку?
1. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів. Масло збийте з борошном і цукром міксером або за допомогою кухонного комбайна.
2. Продовжуючи збивати, додайте яєчні жовтки. Має вийти однорідне тісто.
3. Сформуйте кулю з тіста, загорніть в харчову полоні і покладіть на півгодини в холодильник.
4. Через 30 хвилин тісто розкачати. Формочкою або стаканчиком виріжте печиво. Всередині обов'язково проріжте дірочку. Це можна зробити ножем або чарочкою меншого розміру.
5. Випікайте тісто в розігрітій духовці протягом 10-15 хвилин (в залежності від товщини) до світло-золотого кольору.
6. Нехай печиво охолоне прямо на деку. Потім присипте його цукровою пудрою.
Печиво на новорічну ялинку готове!
Приємного і щасливого Нового року!
- Борошно - 325 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 125 грам
- Екстракт ванілі - 2 чайних ложки
- Яєчні жовтки - 2 штуки
1. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів. Масло збийте з борошном і цукром міксером або за допомогою кухонного комбайна.
2. Продовжуючи збивати, додайте яєчні жовтки. Має вийти однорідне тісто.
3. Сформуйте кулю з тіста, загорніть в харчову полоні і покладіть на півгодини в холодильник.
4. Через 30 хвилин тісто розкачати. Формочкою або стаканчиком виріжте печиво. Всередині обов'язково проріжте дірочку. Це можна зробити ножем або чарочкою меншого розміру.
5. Випікайте тісто в розігрітій духовці протягом 10-15 хвилин (в залежності від товщини) до світло-золотого кольору.
6. Нехай печиво охолоне прямо на деку. Потім присипте його цукровою пудрою.
Печиво на новорічну ялинку готове!
Приємного і щасливого Нового року!