Медові пряники на ялинку
(покроковий рецепт з фото)
Медові пряники на ялинку - це смачне і дуже оригінальна прикраса новорічної ялинки, яке допоможе створити святкову атмосферу в домі. Ну, а діти обов'язково будуть в захваті!
Салат олів'є, мандарини, шампанське - все це дуже добре, проте особисто я новорічні атрибути уявляю собі трохи інакше. Ось, наприклад, медові пряники на ялинку - це дійсно святкове прикрашання будинку, яке і настрій хороший створить, і будинок приємними ароматами наповнить, і, головне, дітям відчуття свята і свята подарує. Звичайно, щоб приготувати медові пряники, доведеться трохи попрацювати, але воно того варто - коли ваша ялинка буде прикрашена не звично іграшками та гірляндами, а справжнісінькими пряниками, ви зрозумієте, що не дарма старалися Удачі!
- Мед - 250 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Кориця мелена - 2 чайних ложки
- Кардамон - 1, 5 чайних ложки
- Яєчний жовток - 3 штуки
- Лимонний сік - 15 мілілітрів
- Цукор коричневий - 125 грам
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Гвоздика - 20 штук
- Імбир мелений - 1, 5 чайних ложки
- Цукрова пудра - 50 грам
- Шоколад - 100 грам
Беремо сотейник або каструльку, змішуємо в ній цукор і вершкове масло. Прогріваємо, помішуючи, доти, поки цукор і масло не утворюють однорідний сироп.
У сироп додаємо мед. Перемішуємо.
У миску просіваємо борошно, додаємо туди ж гвоздику (подрібнену в ступці), імбир, корицю, кардамон і 3 яєчних жовтки.
Додаємо медову масу в борошняну суміш, гарненько перемішуємо і починаємо місити тісто.
Місимо тісто до однорідної і гладкої маси (як на фото).
Тісто розгортаємо в пласт товщиною приблизно в 5 мм, вирізаємо з тіста фігурки (спеціальні формочки продаються в супермаркетах).
Вирізані фігурки з тіста розкладаємо на деко, встелений кондитерської папером.
Якщо плануєте вішати пряники на ялинку, то не забудьте зробити в тесті невеликі дірочки, в які будемо протягувати ниточки або стрічки. Дірочки зручно робити за допомогою звичайних трубочок для напоїв.
Випікаємо пряники 15 хвилин при 190 градусах. Потім прикрашаємо пряники глазур'ю, для приготування якої потрібно змішати до однорідної густуватої маси лимонний сік і цукрову пудру.
Або покриваємо пряники розтопленим шоколадом, а вже потім прикрашаємо глазур'ю. Я роблю частина пряників з шоколадом, частина - без.
Готові пряники охолоджуємо до затвердіння шоколаду і глазурі, після чого їх можна вішати на ялинку.
Хороших вам свят!