Медові пряники
(покроковий рецепт з фото)
Медові пряники - ароматна і пряна випічка, яка відмінно вписується в святкове меню. Ними можна прикрашати ялинку, дарувати друзям, гризти з чаєм і розмалювати кольоровою глазур'ю.
Для медових пряників тісто готується заздалегідь. Вилежатися воно повинно добу. Удачі і приємного апетиту!
- Борошно - 4 1/4 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Олія - 140 грам
- Мед - 3 1/2 Ст. Ложки
- Вода - 1/2 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 1/2 чайних ложки
- Імбир мелений - 1/2 чайних ложки
- Гвоздика - 1/2 чайних ложки
- Яєчний білок - 1 штука
- Цукрова пудра - 1 1/2 склянки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
1. У каструлі перемішайте цукор, мед і воду. Поставте середній вогонь і, періодично помішуючи, дочекайтеся, поки цукор розчиниться.
2. Додайте масло і спеції - корицю, імбир, гвоздику. Як тільки масло розтане, зніміть з вогню.
3. У великій мисці змішайте борошно з содою і розпушувачем.
4. Влийте в борошно теплу суміш з спецій, цукру і масла. Перемішайте і замісіть тісто.
5. З тіста сформуйте кульку, зав'яжіть його харчовою плівкою і поставте на ніч у холодильник.
6. На наступний день включіть її нагріватися на 200 градусів. Тісто має бути кімнатної температури. Відірвіть маленький шматочок тесту, розкачайте його досить тонко. Формочкою або ножем виріжте пряники.
7. Деко застеліть пергаментним папером, викладіть пряники і відправляйте в духовку на 5-6 хвилин. Медові пряники випікаються дуже швидко!
8. Білок, цукрову пудру і лимонний сік збийте віночком до однорідної маси. Отриману суміш викласти в закривається мішечок, на кінці якого обріжте кінчик.
9. Розмалюйте пряники приготовленої глазур'ю. Зачекайте, поки глазур захолоне і подавайте. Смачного!