Медові пряники на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Домашні пряники з медом і цедрою лимона. Смак і аромат пряникові тісто надає кориця, імбир і кардамон. Таке частування точно порадує вашу сім'ю!
Пряники можна приготувати на цільнозерновий борошна або на білої пшеничної, або ж змішати 2 види борошна. Кількість прянощів корегуйте за смаком. Медові пряники добре поєднуються з лимоном. Випічка проста, але дуже смачна, спробуйте.
- Кефір - 150 мілілітрів
- Олія соняшникова рафінована - 40 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Лимон - 1 штука
- Борошно цільнозернове - 350-400 грам
- Борошно пшеничне біла - 50 грам
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Імбир сухий мелений - 1 Чайна ложка
- Кардамон мелений - 1 щіпка
- Цукрова пудра - 3-4 Ст. Ложок
Підготуйте інгредієнти.
У миску налийте кефір, додайте цукор і яйце. Збийте.
Додайте соняшникову олію і продовжуйте збивати.
Додайте мед.
Насипте стакан муки і соду. На соду додайте ложку лимонного соку. Все перемішайте.
Додайте перемелені прянощі: імбир, корицю і кардамон.
Поступово підсипати муку і перемішайте. Тісто має бути м'яким.
Відокремте частину тесту і рясно посипте пшеничним борошном, щоб не прилипало до рук і поверхні столу. Замішайте і розкачайте тісто завтовшки 7 мм. Формою виріжте пряники.
Заготовки перекладіть на деко, покритий пекарської папером. Надішліть в духовку.
Випікайте пряники при температурі 180-190 градусів близько 18-20 хвилин.
Цукрову пудру з'єднайте з соком лимона і перемішайте. З 3 ложки пудри - ложка соку.
Частина пряників покрийте глазур'ю. Другу частину медом з соком лимона. Все пряники посипте цедрою лимона.
Медові пряники готові. Приємного чаювання!