Простий рецепт «Оселедця під шубою»
(покроковий рецепт з фото)
Цей салат - класика російської кухні. Його готують як на святковий, так і на щоденний стіл. Це смачно, не складно, дуже ситно і досить апетитно. Якщо ви ще не освоїли рецепт, запам'ятовуйте!
Найтриваліший процес - це варіння овочів. Я раджу зайнятися цим заздалегідь, щоб вони добре охололи. Рибу дуже важливо ретельно очистити від кісточок. А далі все дійсно буде швидко і нескладно. Отже, представляю вашій увазі простий рецепт "оселедця під шубою" . Формувати салат можна порційно або на великому блюді.
- Слабосолона оселедець - 1 штука
- Цибулина - 1 штука (велика)
- Картопля - 2-3 штук
- Буряк - 1-2 штук
- Морква - 2 штуки
- Цукор, оцет, сіль, майонез - За смаком
1. Картопля, буряк, морква відваріть до готовності. Потім очистіть і натріть на тертці.
2. Очистіть і подрібніть цибулю. Додайте цукор, щіпку солі і оцет. Перемішайте і залиште на деякий час, щоб цибуля промаринуватися.
3. Оселедець очистіть від кісточок, а філе наріжте дрібними кубиками. Викладіть рівним шаром на тарілку для подачі. Трохи присипте сіллю.
4. Розподіліть цибулю і змастіть майонезом.
5. Слідом - картопля, який потрібно підсолити і змастити майонезом, і морква.
6. Знову майонез і рівним шаром викладіть буряк. Промажьте верх майонезом і за бажанням прикрасьте свіжою зеленню.
Дайте салатик настоятися пару годин і можна подавати до столу.
Дайте салатик настоятися пару годин і можна подавати до столу.