Рецепт Пісний рис фото

Пісний рис
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Мал , Басматі
Пісні страви , Рецепти для схуднення
На обід , На полуденок
Гарячі страви
Час приготування: 50 хв.

Рецепт приготування пісного рису. Таке блюдо під силу приготувати будь-якому новачкові в кулінарії, але при цьому виходить воно дуже оригінальним і смачним.

Кількість порцій: 6
  • Часник - 4 часточки
  • Рослинна олія - 70 мілілітрів
  • Морська сіль - 1 Чайна ложка
  • Рис басматі - 300 грам
  • Морква - 150 грам
  • Кріп - 30 грам
пісний рис - фото крок 1
1. В першу чергу очищаємо моркву і натираємо її на крупній тертці. Хвилини дві на розігрітій сковороді з рослинним маслом злегка пасеруємо моркву. Рослинного масла в сковороді повинно бути досить багато. А краще для цього брати каструлю з товстим дном, де буде готуватися і рис.
пісний рис - фото крок 2
2. Промиваємо і обсушуємо рис, додаємо його до моркви. Рис треба перемішати так, щоб він весь покрився маслом. Приблизно близько хвилини потримаємо на вогні. Сорт рису має тут велике значення. Басматі підходить найбільше, але можна використовувати будь-який довгозернистий сорт. Рис заливаємо окропом, приблизно на один сантиметр він повинен весь покритися водою. Вогонь зменшуємо і хвилин п'ятнадцять-двадцять, з не щільно закритою кришкою, готуємо.
пісний рис - фото крок 3
3. Промиваємо зелень і очищаємо часник. Потім подрібнюємо.
пісний рис - фото крок 4
4. Коли рис буде майже готовий, додамо до нього подрібненого часнику і зелені, вогонь вимикаємо і прикриваємо кришкою. Даємо п'ять хвилин постояти. Потім все перемішуємо.
пісний рис - фото крок 5
5. Тепер рис викладаємо на тарілки. До нього дуже непогано подати обсмажені печериці, хоч це і не обов'язково.

Схожі рецепти