Рецепт Домашній пісний хліб фото

Домашній пісний хліб
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто
Пісні страви
На полуденок, На сніданок
Випічка, Хліб

Спробуйте один раз справжній домашній хліб - і більше вам покупного не захочеться. А щасливим власникам хлібопічки цей рецепт домашнього пісного хліба обов'язковий до перегляду!

Смачний хліб виходить із суміші пшеничного борошна зі житній. Саме тому я люблю готувати домашній хліб якраз на основі такого поєднання. Для приготування домашнього пісного хліба вам знадобиться також закваска суха, кмин для аромату, клейковина (хліб тоді стає схожий більше на бородинський). До речі, ви можете просто замісити тісто самостійно з інгредієнтів і спекти хліб в духовці, якщо у вас немає хлібопічки.

  • Вода - 380 мілілітрів
  • Солод житній - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Борошно пшеничне - 250 грам
  • Борошно житнє - 225 грам
  • Пшенична клейковина - 1, 5 Ст. Ложки
  • Стартер Suhaia - 1, 5 Ст. Ложки
  • Дріжджі - 1, 5 чайних ложки
  • Кмин - 1, 5 чайних ложки
домашній пісний хліб - фото крок 1
Спершу поставте воду на маленький вогонь, нагрійте її до 50 градусів, розведіть ложку солоду в воді.
домашній пісний хліб - фото крок 2
Отриману суміш вилийте в чашу хлібопічки. Додайте ложку рослинної олії.
домашній пісний хліб - фото крок 3
Потім - сіль.
домашній пісний хліб - фото крок 4
І цукор.
домашній пісний хліб - фото крок 5
Просійте пшеничну муку, всипте її туди ж.
домашній пісний хліб - фото крок 6
Просійте житнє борошно, її теж додайте.
домашній пісний хліб - фото крок 7
Додайте клейковину.
домашній пісний хліб - фото крок 8
А також - суху закваску і дріжджі.
домашній пісний хліб - фото крок 9
Отже, поставте ємність в хлібопічку. Увімкніть режим "базовий" (або основний), виберіть колір скоринки темний, вага - 900 грамів. Після запуску через годину всипте кмин (у мене хлібопічка сама сигнал подає через годину).

Схожі рецепти