Домашній пісний хліб
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте один раз справжній домашній хліб - і більше вам покупного не захочеться. А щасливим власникам хлібопічки цей рецепт домашнього пісного хліба обов'язковий до перегляду!
Смачний хліб виходить із суміші пшеничного борошна зі житній. Саме тому я люблю готувати домашній хліб якраз на основі такого поєднання. Для приготування домашнього пісного хліба вам знадобиться також закваска суха, кмин для аромату, клейковина (хліб тоді стає схожий більше на бородинський). До речі, ви можете просто замісити тісто самостійно з інгредієнтів і спекти хліб в духовці, якщо у вас немає хлібопічки.
- Вода - 380 мілілітрів
- Солод житній - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Борошно житнє - 225 грам
- Пшенична клейковина - 1, 5 Ст. Ложки
- Стартер Suhaia - 1, 5 Ст. Ложки
- Дріжджі - 1, 5 чайних ложки
- Кмин - 1, 5 чайних ложки

Спершу поставте воду на маленький вогонь, нагрійте її до 50 градусів, розведіть ложку солоду в воді.

Отриману суміш вилийте в чашу хлібопічки. Додайте ложку рослинної олії.

Потім - сіль.

І цукор.

Просійте пшеничну муку, всипте її туди ж.

Просійте житнє борошно, її теж додайте.

Додайте клейковину.

А також - суху закваску і дріжджі.

Отже, поставте ємність в хлібопічку. Увімкніть режим "базовий" (або основний), виберіть колір скоринки темний, вага - 900 грамів. Після запуску через годину всипте кмин (у мене хлібопічка сама сигнал подає через годину).