Рецепт Пісний хліб без дріжджів фото

Пісний хліб без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Випічка , Хліб
Час приготування: 3 дн. 4 г. 0 хв.

Бездріжджовий хліб дуже корисний і, до речі, він дуже смачний. Але його приготування зажадає від вас часу і терпіння. Якщо ви готові - тоді дивіться детальний рецепт пісного хліба без дріжджів!

Кількість порцій: 4-5
  • Борошно житнє - 4 Ст. Ложки (для приготування закваски на перший день)
  • Вода - 4 Ст. Ложки (закваска 1 день)
  • Борошно житнє - 2 Ст. Ложки (для приготування закваски на 3 день)
  • Вода - 2 Ст. Ложки (закваска 3 день)
  • Стартер Житня - 2 Ст. Ложки (для приготування хліба)
  • Борошно житнє - 300 грам
  • Тепла вода - 180 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор коричневий або патока бурякова - 2 чайних ложки
пісний хліб без дріжджів - фото крок 1
Спочатку приготуйте закваску: змішайте 4 столових ложки борошна і 4 столових ложки теплої води. Накрийте ємність з закваскою марлею або серветкою і поставте в тепле місце (25-30 З) бродити.
пісний хліб без дріжджів - фото крок 2
Через 48 годин ви побачите, що закваска вже почала бродити. Додайте ще 2 столові ложки борошна і 2 столові ложки теплої води. Перемішайте закваску і знову накрийте марлею або паперовою серветкою. Залиште ще на добу. Закваску не можна щільно закривати, інакше вона покриється цвіллю.
пісний хліб без дріжджів - фото крок 3
Отже, через три доби у нас готова закваска.
Замісити тісто: візьміть 2 столові ложки закваски, додайте сіль, цукор і воду. Поступово додавайте борошно. Тестомісіть хвилин 5.
пісний хліб без дріжджів - фото крок 4
Якщо тісто буде сильно липнути до рук, обсипте його борошном.
Сформуйте невеликий колобок, как на буханку.
пісний хліб без дріжджів - фото крок 5
Деко застеліть пергаментом, викладіть тест. Верх щільно накрийте харчовою плівкою, потім зверху накрийте ще рушником або паперовою серветкою. Поставте тісто расстаіваться в тепле місце ще на 27 годин.
пісний хліб без дріжджів - фото крок 6
Тісто може злегка збільшитися в обсягах. Розігрійте духовку до 220 З.
З тіста зніміть харчову плівку, посипте борошном щедро і відправте в духовку. Важливо: як тільки поставили в розігріту духовку, зменшіть температуру до 200 З.
пісний хліб без дріжджів - фото крок 7
Випікайте хвилин 30-35.
пісний хліб без дріжджів - фото крок 8
Готовий пісний хліб без дріжджів нехай охолоне в духовці або укутайте його в рушник на 15 хвилин.
Подавайте, порізаним на тонкі скибочки. Смачного!
пісний хліб без дріжджів - фото крок 9
Ось такий буханець вийшла.

Схожі рецепти