Рецепт Бородинський хліб без дріжджів фото

Бородинський хліб без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
На обід
Випічка, Хліб

Якщо ви вважаєте за краще займатися випічкою будинку, то обов'язково пропоную звернути свою увагу на цей нескладний, але дуже класний варіант, як зробити бородинський хліб без дріжджів.

1. Для початку потрібно розповісти про закваску, використовуваної за рецептом приготування бородинского хліба без дріжджів. Щоб її зробити, потрібно в невеликій мисці з'єднати 4 ложки житнього борошна і стільки ж підігрітою трохи води. Надішліть її в тепле місце, прикривши ємність (але не щільною кришкою).

2. Через 2 дня потрібно ввести в закваску ще 2 ложки борошна і води. Залишити ще на добу. І все, основа в бородинський хліб без дріжджів в домашніх умовах готова.

3. Тепер можна додати сіль, цукор, вода і мука. Замісити однорідне тісто. Викладіть його в мисочку, накрийте рушником і відправте в тепле місце приблизно на півгодини.

4. Викладіть тісто у форму для випікання, попередньо змастивши трохи рослинним маслом, залиште на расстойку приблизно на 2-3 годину.

5. Залишилася справа за малим - відправити форму в розігріту духовку. Ось такий простий і доступний варіант, як зробити бородинський хліб без дріжджів. Випікається він близько 35-40 хвилин. Після краще обернути його чистим рушником і залишити ще на 15-20 хвилин.

Смачного!

  • Дріжджі - 2 Ст. Ложки
  • Житнє борошно - 300 грам
  • Вода - 180 мілілітрів
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
1. Для початку потрібно розповісти про закваску, використовуваної за рецептом приготування бородинского хліба без дріжджів. Щоб її зробити, потрібно в невеликій мисці з'єднати 4 ложки житнього борошна і стільки ж підігрітою трохи води. Надішліть її в тепле місце, прикривши ємність (але не щільною кришкою).

2. Через 2 дня потрібно ввести в закваску ще 2 ложки борошна і води. Залишити ще на добу. І все, основа в бородинський хліб без дріжджів в домашніх умовах готова.

3. Тепер можна додати сіль, цукор, вода і мука. Замісити однорідне тісто. Викладіть його в мисочку, накрийте рушником і відправте в тепле місце приблизно на півгодини.

4. Викладіть тісто у форму для випікання, попередньо змастивши трохи рослинним маслом, залиште на расстойку приблизно на 2-3 годину.

5. Залишилася справа за малим - відправити форму в розігріту духовку. Ось такий простий і доступний варіант, як зробити бородинський хліб без дріжджів. Випікається він близько 35-40 хвилин. Після краще обернути його чистим рушником і залишити ще на 15-20 хвилин.

Смачного!

Схожі рецепти