Рецепт Бородинський хліб фото

Бородинський хліб
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Мед
На обід
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 1
Час приготування: 5 г. 0 хв.

З приготуванням бородинского хліба прекрасно справляється моя улюблена хлібопічка. Житній хліб виходить дуже смачним і пористим, він дійсно нагадує той самий - бородинський. Спробуйте і ви!

Опис приготування:

Режим"Випічка житнього хліба" в кожній хлібопічці відбувається по-різному. Наприклад, у мене він триває 3, 5 годину. Отже, при випіканні хліба виходите з особливостей вашої хлібопічки. Від того, як відбувається заміс тесту і випічка, залежить кінцевий результат. Сподіваюся, що у вас вийде чудовий бородинський хліб в домашніх умовах. Хай щастить!

  • Борошно пшеничне - 100 грам
  • Борошно житнє - 450 грам
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Солод житній - 4 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Оцет яблучний - 1, 5 Ст. Ложки
  • Кмин і koriandr - За смаком
  • Вода - 360 грам
  • Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
бородинський хліб - фото крок 1
Солод заливаємо окропом. Накриваємо кришкою і заварюємо 7-8 хвилин.
бородинський хліб - фото крок 2
В чашу хлібопічки засипаємо: дріжджі, просіяне житнє і пшеничне борошно, сіль.
бородинський хліб - фото крок 3
Вливаємо мед, оцет і рослинне масло. Додаємо коріандр і кмин за смаком.
бородинський хліб - фото крок 4
Влийте воду, додайте заварений солод. Тепер потрібно вручну, круговими рухами замісити тісто (за допомогою спеціальної лопатки для замісу). Розрівняйте тісто мокрими руками і залиште його"підходити" з 2-3 годину. Потім випікайте в режимі"Випічка житнього хліба" .
бородинський хліб - фото крок 5
Готовий хліб помістіть на решітку, накрийте рушником і залиште, щоб він повністю охолов. Смачного!

Схожі рецепти