Бородинський хліб
(покроковий рецепт з фото)
З приготуванням бородинского хліба прекрасно справляється моя улюблена хлібопічка. Житній хліб виходить дуже смачним і пористим, він дійсно нагадує той самий - бородинський. Спробуйте і ви!
Режим "випічка житнього хліба" в кожній хлібопічці відбувається по-різному. Наприклад, у мене він триває 3, 5 годину. Отже, при випіканні хліба виходите з особливостей вашої хлібопічки. Від того, як відбувається заміс тесту і випічка, залежить кінцевий результат. Сподіваюся, що у вас вийде чудовий бородинський хліб в домашніх умовах. Хай щастить!
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Борошно житнє - 450 грам
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Солод житній - 4 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Оцет яблучний - 1, 5 Ст. Ложки
- Кмин і koriandr - За смаком
- Вода - 360 грам
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
Солод заливаємо окропом. Накриваємо кришкою і заварюємо 7-8 хвилин.
В чашу хлібопічки засипаємо: дріжджі, просіяне житнє і пшеничне борошно, сіль.
Вливаємо мед, оцет і рослинне масло. Додаємо коріандр і кмин за смаком.
Влийте воду, додайте заварений солод. Тепер потрібно вручну, круговими рухами замісити тісто (за допомогою спеціальної лопатки для замісу). Розрівняйте тісто мокрими руками і залиште його "підходити" з 2-3 годину. Потім випікайте в режимі "випічка житнього хліба" .
Готовий хліб помістіть на решітку, накрийте рушником і залиште, щоб він повністю охолов. Смачного!