Бородинський хліб в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати бородинський хліб в духовці. Я вважаю, що кожна господиня повинна для себе одного разу відкрити домашню випічку хліба - він смачний і ніжний, краще, ніж в магазині!
Я думаю, вони, хто жодного разу не готував домашній справжній хліб, ніколи не оцінить по достоїнству ті емоції, які відчуваєш, готуючи його. Тут і переживання, і старанність, і боязнь… Порівняти можна хіба що з випічкою пасок! Домашній хліб завжди вас буде радувати своїм свіжим виглядом і непередаваним смаком, адже ви самі можете за бажанням в нього додати то, що любите: кунжут, насіння або сухофрукти. Хай щастить!
- Борошно житнє - 800 грам
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Солод - 50 грам
- Потоку - 40 грам
- Сіль - 10 грам
- Цукор - 60 грам
- Koriandr - 1 За смаком (для прикраси)
- Дріжджі пресовані - 2 грами
- Крохмаль - 2 грами (щоб хліб змащувати)
1. У миску кладемо 120 грамів житнього борошна, солод (50 грамів) і додаємо 100 мл. Теплої води з температурою в 60 градусів, перемішуємо і заливаємо 250 мл. Крутого окропу, ретельно все перемішуємо, закриваємо фольгою або кришкою і ставимо в духовку на 5-6 годин при 60 градусах для оцукрювання. Далі в миску виливаємо 250 мл. Води, додаємо 250 г. Житнього борошна, 250 г. Житньої закваски і всю заварку, перемішуємо, затягуємо миску харчовою плівкою і ставимо в духовку при 40 градусах на дві години.
2. Тепер до цієї опарі додаємо борошно, що залишилося, потоку, сіль і цукор, перемішуємо ретельно. Тісто відправимо в духовку на годину при температурі в 40 градусів.
3. Тепер тісто розминаємо, робимо хлібні батони, викладаємо їх в форми. Нехай ще на расстойке 40 хвилин постоять. boltuşku Зробимо: розведемо крохмаль в 2 ст.Л. Води, смажена цією сумішшю батони зверху, посипаємо коріандром.
4. В духовці, розпеченій до максимум (у мене це 300 градусів) випікаємо 20 хвилин, а потім різко відкриємо дверцята, щоб температура знизилася до 200 градусів, і запікаємо ще півгодини. Готово!