Хліб бородинський в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Хліб є постійною частиною раціону більшості людей. Тому часто виникає бажання спекти хлібець самому. Розповім, як приготувати хліб бородинський в духовці.
Бородинський хліб має свою передісторію: в найперший раз його спекли як данина одному із захисників Російської імперії. Колір хліба позначав скорботу, і koriandr - kartechy. Вважається, що хліб був випечений при монастирі, який був побудований дружиною захисника після загибелі останнього на Бородінській битві. Звідси і назва.
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Борошно житнє - 200 грам
- Тепла вода - 330 мілілітрів
- Солод - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі - 1, 5 чайних ложки
- Koriandr - 2 чайних ложки
- Кмин - 2 чайних ложки
1
Розведіть дріжджі в невеликій кількості теплої води і дайте їм 15 хвилин активуватися.
2
Додайте в дріжджі борошно, солод і воду, що залишилася.
3
Вимішуйте тісто хвилин 10, щоб воно стало повністю однорідним.
4
Додайте сіль, кмин і koriandr.
5
Присипте борошном і залиште на 1, 5-2 години підніматися.
6
Сформуйте з тіста дві буханочкі будь-якої форми, яка вам сподобається, і викладіть їх на пергамент.
7
Надішліть в духовку і випікайте 15 хвилин при 200 градусах і ще 30 хвилин при 170 градусах.
8
Вийміть з духовки і викладіть на чистий рушник. Смачного!