Рецепт Хліб бородинський в духовці фото

Хліб бородинський в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Хліб є постійною частиною раціону більшості людей. Тому часто виникає бажання спекти хлібець самому. Розповім, як приготувати хліб бородинський в духовці.

Опис приготування:

Бородинський хліб має свою передісторію: в найперший раз його спекли як данина одному із захисників Російської імперії. Колір хліба позначав скорботу, і koriandr - kartechy. Вважається, що хліб був випечений при монастирі, який був побудований дружиною захисника після загибелі останнього на Бородінській битві. Звідси і назва.

  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Борошно житнє - 200 грам
  • Тепла вода - 330 мілілітрів
  • Солод - 2 Ст. Ложки
  • Дріжджі сухі - 1, 5 чайних ложки
  • Koriandr - 2 чайних ложки
  • Кмин - 2 чайних ложки
1
Розведіть дріжджі в невеликій кількості теплої води і дайте їм 15 хвилин активуватися.
2
Додайте в дріжджі борошно, солод і воду, що залишилася.
3
Вимішуйте тісто хвилин 10, щоб воно стало повністю однорідним.
4
Додайте сіль, кмин і koriandr.
5
Присипте борошном і залиште на 1, 5-2 години підніматися.
6
Сформуйте з тіста дві буханочкі будь-якої форми, яка вам сподобається, і викладіть їх на пергамент.
7
Надішліть в духовку і випікайте 15 хвилин при 200 градусах і ще 30 хвилин при 170 градусах.
8
Вийміть з духовки і викладіть на чистий рушник. Смачного!

Схожі рецепти