Бородинський хліб в хлібопічці «Panasonic»
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте цей прекрасний бородинський хліб з хлібопічки «Панасонік» з добавками у вигляді меду і винного оцту. Хліб приправлений тмином і коріандром. Виходить дуже смачно і, без сумнівів, запашний!
Неймовірно смачний і пахучий, ще по дитинству знайомий всім нам бородинський хліб, приготований в хлібопічці «Панасонік», доповнить вашу буденну трапезу корисними мікроелементами і вітамінами. Хліб готується швидко. Для його отримання не потрібно виділяти особливий час, процес відбувається сам собою. У готуванні, крім суміші пшеничного і житнього борошна, використовуються солод, мідь, koriandr, кмин і темний винний оцет. Смачного!
- Вода - 240 мілілітрів
- Солод - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 210 грам
- Борошно житнє - 210 грам
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі - 1, 5 чайних ложки
- Кмин - 2 Ст. Ложки
- Коріандр мелений - 1 Ст. Ложка
- Винний оцет - 2 Ст. Ложки (темний)
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
1. Першим кроком на шляху приготування бородинского хліба в хлібопічці буде процес заварювання солоду. Саме за допомогою такого солоду розкриються багатий аромат і насичений смак готової випічки. Насипте солод в невелику ємність, залийте окропом, перемішайте і остудіть.
2. У ємності хлібопічки начннайте формувати майбутній хліб. Налийте солод, додайте мед і винний оцет. Влийте соняшникову олію.
3. Зверху насипте житнє і пшеничне борошно. Покладіть кмин.
4. Додати сіль, додайте коріандр, помістіть в центр дріжджі.
5. Випікайте хліб в режимі французької випічки. Триває процес 4 годин 10 хвилин. Вийшло 750 г ароматного хліба з скоринкою середньої прожарювання.
6. Хліб вийміть з ємності хлібопічки і остудіть на решітці.