Бородинський хліб на заквасці
(покроковий рецепт з фото)
Бородинський хліб готується в хлібопічці на основі так званої "вічної закваски" з води і житнього борошна. Випічка виходить м'якою, ароматної і дуже смачною. Спробуйте і Ви, думаю припаде до смаку.
Перед вами - простий рецепт приготування бородинского хліба на заквасці. Бородинський хліб виходить дуже смачним і не дуже калорійним. Закваска готується з води і житнього борошна, але перед запіканням (для 6-8 годин) потрібно підгодувати закваску. Вдалого приготування!
- Борошно житнє - 250 грам
- Житні висівки - 50 грам
- Стартер Вічна - 250 грам
- Вода - 200 грам
- Мед - 11 грам
- Солод - 25 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Масло рослинне - 10 грам
Підігрійте 200 мл. Води, підмішати мед і солод. В чашу хлібопічки влийте рослинне масло, а також воду з медом і солодом. Додайте закваску, борошно, висівки і сіль. Встановлюємо чашу в хлібопічку і програмуємо її наступним чином: перший заміс - 10 хвилин, перший підйом - 20 хвилин, другий заміс - 5 хвилин, другий підйом - 4 годину, випічка - 1 час 20 хвилин.
Перед випічкою разравниваем поверхню хліба мокрою лопаткою. Також можна зробити кілька надрізів зверху гострим ножем.
Готовий хліб остудіть на решітці. Смачного!