Рецепт Дієтичний хліб без дріжджів фото

Дієтичний хліб без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно
Дієтичне харчування
На обід
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 18 г. 0 хв.

Останнім часом багато хто все частіше замислюються про те, який хліб ми їмо. І це абсолютно резонно, так як хліб може бути корисним, наприклад, як цей дієтичний хліб, приготований без дріжджів.

Опис приготування:

Дієтичний хліб без використання дріжджів готувати досить просто, правда потрібно багато часу, але результат того вартий. Якщо це не лякає, дотримуйтесь покроковим рекомендаціям і готуйте правильний хліб.

  • Стартер Пшенична - 70 грам (у мене закваска"Левіт Мадре" )
  • Вода - 300 мілілітрів(70 мл. - для опари, 230 мл. - в тісто)
  • Насіння льону - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Борошно вівсяне - 50 грам
  • Борошно житнє - 50 грам
  • Борошно пшеничне - 200 грам
дієтичний хліб без дріжджів - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
дієтичний хліб без дріжджів - фото крок 2
Активізуйте закваску. Так як хліб буде без дріжджів, на одній заквасці, необхідно, щоб вона була максимально активною. Для цього візьміть 70 мл. Води, всипте цукор.
дієтичний хліб без дріжджів - фото крок 3
Додайте пшеничну закваску, всипте 1 столову ложку пшеничного борошна від загальної кількості.
дієтичний хліб без дріжджів - фото крок 4
Розмішайте закваску, щоб не залишилося грудочок, накрийте плівкою і поставте в тепле місце приблизно на 3 годину, щоб закваска початку"працювати" .
дієтичний хліб без дріжджів - фото крок 5
На опарі з'явилася шапочка з бульбашок, можна ставити тісто на хліб.
дієтичний хліб без дріжджів - фото крок 6
У ємність для замішування тіста влийте 230 мл. Води, додайте опару, насіння льону, сіль, розмішайте.
дієтичний хліб без дріжджів - фото крок 7
Всипте три види борошна: житнє, вівсяну, пшеничну.
дієтичний хліб без дріжджів - фото крок 8
Замісити тісто з допомогою насадки"гак" , тісто не дуже густе, таке повинно бути, воно"легше на підйом" .
дієтичний хліб без дріжджів - фото крок 9
Поставте тісто для підйому в тепле місце на 6-8 годин, в процесі бродіння 2-3 рази зробіть обминку методом"розтягування і складання" .
дієтичний хліб без дріжджів - фото крок 10
Форму для випічки хліба змастіть невеликою кількістю рослинного масла, викладіть тісто, залиште на расстойке на 1 час.
дієтичний хліб без дріжджів - фото крок 11
Випікайте хліб при температурі 240 градусів 10 хвилин, потім знизьте температуру до 180-200 градусів і випікайте ще 45-50 хвилин. Гарячий хліб вийміть з форми і поставте на решітку до повного охолодження.
дієтичний хліб без дріжджів - фото крок 12
Хліб приготований на заквасці тривалим бродінням з використанням трьох видів борошна вийшов надзвичайно ароматним, пористим, з легкою кислинкою, дуже смачний.

Схожі рецепти