Домашній хліб на опарі без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Домашній хліб на опарі без дріжджів приготувати досить просто. Часу на цей процес піде не мало, але насправді рецепт не такий вже і складний. А результат перевершить всі ваші очікування!
Не знаю, як приготувати домашній хліб на опарі без дріжджів? Тоді цей рецепт вам дійсно знадобиться! Хліб виходить нічим не гірше магазинного, а навпаки - набагато краще. Він прекрасно зберігається і не черствіє кілька днів.
- Дріжджі - 90 грам
- Вода - 140 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 460 грам
- Молоко - 180 мілілітрів
- Цукор - 25 грам
- Сіль - 7 грам
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Вершкове масло - 15 грам
Насамперед поставте опару на ваш майбутній хлібець. Для того щоб приготувати опару, вам необхідно в скляній мисці з'єднати закваску, сорок грам води і шістдесят грам просіяного борошна.
Накрийте вийшла опару харчовою плівкою і відправте в тепле місце підніматися. Ви можете поставити її в духовку, виставивши мінімальний жар. Через дві години опара повинна збільшитися в кілька разів.
У каструльку влийте молоко. Доведіть його на плиті до кипіння, киньте в молоко шматок вершкового масла, сіль і цукор. Розмішайте, щоб інгредієнти розчинилися. Прохолодне молоко, щоб воно було ледве теплим.
В опару влийте тепле молоко, сто грам води, яка теж не повинна бути холодною, додайте соду. Борошно просійте і додайте частинами, замішуючи тісто.
Скачайте тісто в кулю і залиште в теплому місці підніматися. Через годину обомніте його руками і знову поставте в тепле місце. Повторіть процедуру кілька разів.
Добре підійшло тісто викладіть в змащену олією форму для запікання. Духовку розігрійте до двохсот градусів. Змастіть верхівку хліба молоком для рум'яної скоринки і поставте хліб пекти на сорок хвилин. Готовий хлібець остудіть і подавайте до столу.