Рецепт Домашній хліб на опарі без дріжджів фото

Домашній хліб на опарі без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Випічка, Хліб

Домашній хліб на опарі без дріжджів приготувати досить просто. Часу на цей процес піде не мало, але насправді рецепт не такий вже і складний. А результат перевершить всі ваші очікування!

Не знаю, як приготувати домашній хліб на опарі без дріжджів? Тоді цей рецепт вам дійсно знадобиться! Хліб виходить нічим не гірше магазинного, а навпаки - набагато краще. Він прекрасно зберігається і не черствіє кілька днів.

  • Дріжджі - 90 грам
  • Вода - 140 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 460 грам
  • Молоко - 180 мілілітрів
  • Цукор - 25 грам
  • Сіль - 7 грам
  • Сода - 1/4 чайних ложки
  • Вершкове масло - 15 грам
домашній хліб на опарі без дріжджів - фото крок 1
Насамперед поставте опару на ваш майбутній хлібець. Для того щоб приготувати опару, вам необхідно в скляній мисці з'єднати закваску, сорок грам води і шістдесят грам просіяного борошна.
домашній хліб на опарі без дріжджів - фото крок 2
Накрийте вийшла опару харчовою плівкою і відправте в тепле місце підніматися. Ви можете поставити її в духовку, виставивши мінімальний жар. Через дві години опара повинна збільшитися в кілька разів.
домашній хліб на опарі без дріжджів - фото крок 3
У каструльку влийте молоко. Доведіть його на плиті до кипіння, киньте в молоко шматок вершкового масла, сіль і цукор. Розмішайте, щоб інгредієнти розчинилися. Прохолодне молоко, щоб воно було ледве теплим.
домашній хліб на опарі без дріжджів - фото крок 4
В опару влийте тепле молоко, сто грам води, яка теж не повинна бути холодною, додайте соду. Борошно просійте і додайте частинами, замішуючи тісто.
домашній хліб на опарі без дріжджів - фото крок 5
Скачайте тісто в кулю і залиште в теплому місці підніматися. Через годину обомніте його руками і знову поставте в тепле місце. Повторіть процедуру кілька разів.
домашній хліб на опарі без дріжджів - фото крок 6
Добре підійшло тісто викладіть в змащену олією форму для запікання. Духовку розігрійте до двохсот градусів. Змастіть верхівку хліба молоком для рум'яної скоринки і поставте хліб пекти на сорок хвилин. Готовий хлібець остудіть і подавайте до столу.

Схожі рецепти