Рецепт Хліб на опарі в хлібопічці фото

Хліб на опарі в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
На обід , На вечерю
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Наші мудрі предки давно зрозуміли, що чим довше бродить хліб, тим смачніше він виходить. Я спробувала поєднати старовинні кулінарні традиції з досягненнями сучасності, і вийшов ось такий простий рецепт хліба на опарі в хлібопічці!

Опис приготування:

Звичайно, іноді хлібопічка незамінна саме через свою оперативності - закинула з вечора продукти в чашу, включила таймер і вранці на столі свіжий хлібець. Але іноді хочеться саме опарного хліба - як в дитинстві, у бабусі. Щоб і кислинка була, і м'якуш пружний, і аромат незрівнянний, сільський… Якщо і з вами це трапляється - ласкаво просимо в клуб шанувальників опарного хліба в хлібопічці!

Отже, з вечора змішаємо в зручній каструлі з високими бортиками половину води (само собою, теплою) і цукру з дріжджами і склянкою борошна.

Ретельно перемішати. Закриємо каструлю кришкою і відправимо її в тепле місце (наприклад, до батареї) хвилин 30-40.

Після цього сміливо прибираємо опару в холодильник, на нижню полицю, я збираюся Спаті.

Вранці дістаємо каструлю з холодильника заздалегідь - нехай опара зігріється.

Закладаємо в чашу хлібопічки всі інші інгредієнти відповідно до інструкції до приладу. Відправляємо туди ж опару.

Включаємо хлібопічку. Режим - «Основний». Вибираємо колір і товщину скоринки. Натискаємо «Старт».

Опарний хлібець буде готовий через кілька годин. Повірте, на смак він сильно відрізняється від звичайного з хлібопічки - спробуйте самі!

  • Вода - 360 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 600 грам
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Масло рослинне - 1, 5 Ст. Ложки
Звичайно, іноді хлібопічка незамінна саме через свою оперативності - закинула з вечора продукти в чашу, включила таймер і вранці на столі свіжий хлібець. Але іноді хочеться саме опарного хліба - як в дитинстві, у бабусі. Щоб і кислинка була, і м'якуш пружний, і аромат незрівнянний, сільський… Якщо і з вами це трапляється - ласкаво просимо в клуб шанувальників опарного хліба в хлібопічці!

Отже, з вечора змішаємо в зручній каструлі з високими бортиками половину води (само собою, теплою) і цукру з дріжджами і склянкою борошна.

Ретельно перемішати. Закриємо каструлю кришкою і відправимо її в тепле місце (наприклад, до батареї) хвилин 30-40.

Після цього сміливо прибираємо опару в холодильник, на нижню полицю, я збираюся Спаті.

Вранці дістаємо каструлю з холодильника заздалегідь - нехай опара зігріється.

Закладаємо в чашу хлібопічки всі інші інгредієнти відповідно до інструкції до приладу. Відправляємо туди ж опару.

Включаємо хлібопічку. Режим - «Основний». Вибираємо колір і товщину скоринки. Натискаємо «Старт».

Опарний хлібець буде готовий через кілька годин. Повірте, на смак він сильно відрізняється від звичайного з хлібопічки - спробуйте самі!

Схожі рецепти