Хліб на опарі в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Наші мудрі предки давно зрозуміли, що чим довше бродить хліб, тим смачніше він виходить. Я спробувала поєднати старовинні кулінарні традиції з досягненнями сучасності, і вийшов ось такий простий рецепт хліба на опарі в хлібопічці!
Звичайно, іноді хлібопічка незамінна саме через свою оперативності - закинула з вечора продукти в чашу, включила таймер і вранці на столі свіжий хлібець. Але іноді хочеться саме опарного хліба - як в дитинстві, у бабусі. Щоб і кислинка була, і м'якуш пружний, і аромат незрівнянний, сільський… Якщо і з вами це трапляється - ласкаво просимо в клуб шанувальників опарного хліба в хлібопічці!
Отже, з вечора змішаємо в зручній каструлі з високими бортиками половину води (само собою, теплою) і цукру з дріжджами і склянкою борошна.
Ретельно перемішати. Закриємо каструлю кришкою і відправимо її в тепле місце (наприклад, до батареї) хвилин 30-40.
Після цього сміливо прибираємо опару в холодильник, на нижню полицю, я збираюся Спаті.
Вранці дістаємо каструлю з холодильника заздалегідь - нехай опара зігріється.
Закладаємо в чашу хлібопічки всі інші інгредієнти відповідно до інструкції до приладу. Відправляємо туди ж опару.
Включаємо хлібопічку. Режим - «Основний». Вибираємо колір і товщину скоринки. Натискаємо «Старт».
Опарний хлібець буде готовий через кілька годин. Повірте, на смак він сильно відрізняється від звичайного з хлібопічки - спробуйте самі!
- Вода - 360 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 600 грам
- Цукор - 2 чайних ложки
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 1, 5 Ст. Ложки
Отже, з вечора змішаємо в зручній каструлі з високими бортиками половину води (само собою, теплою) і цукру з дріжджами і склянкою борошна.
Ретельно перемішати. Закриємо каструлю кришкою і відправимо її в тепле місце (наприклад, до батареї) хвилин 30-40.
Після цього сміливо прибираємо опару в холодильник, на нижню полицю, я збираюся Спаті.
Вранці дістаємо каструлю з холодильника заздалегідь - нехай опара зігріється.
Закладаємо в чашу хлібопічки всі інші інгредієнти відповідно до інструкції до приладу. Відправляємо туди ж опару.
Включаємо хлібопічку. Режим - «Основний». Вибираємо колір і товщину скоринки. Натискаємо «Старт».
Опарний хлібець буде готовий через кілька годин. Повірте, на смак він сильно відрізняється від звичайного з хлібопічки - спробуйте самі!