Млинці на опарі
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх любителів цієї традиційної для російської кухні випічки хочу запропонувати в якості різноманітності відмінний рецепт приготування млинців на опарі.
1. Насамперед потрібно зайнятися безпосередньо опарою. Для цього нагрійте трохи 2 склянки молока і розчиніть в ньому дріжджі.
2. Додайте щіпку цукру і приблизно склянку борошна. Перемішайте все як слід до однорідності. Накрийте миску рушником і поставте в теплому місці. Дайте постояти близько години.
3. Яйця збийте в невеликій мисці з сіллю і цукром.
4. Влийте в опару яйця і всипте борошно. Почніть збивати, поки тісто не стане однорідним. При бажанні в рецепті приготування млинців на опарі можна використовувати цедру апельсина або лимона, корицю, ванілін або інші ароматизатори.
5. Підливайте потроху молоко, продовжуючи перемішувати. В кінці не забудьте додати рослинне масло.
6. Знову поставте тісто в тепло, дайте йому підійти. Слідкуйте за процесом, щоб після першого підйому акуратно перемішати і дати підійти ще раз. Знову перемішати.
7. Після наступного (третього) підйому можна приступати до смаження. Попередньо обов'язково прогрійте сковороду як слід.
Ось і весь секрет, як приготувати млинці на опарі в домашніх умовах. Подавати до столу їх можна з ягодами, Топпінг, сметаною, медом і будь-якими іншими добавками за смаком.
- Молоко - 4 склянки
- Борошно - 2-2.5 склянки
- Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 2-3 штук
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
2. Додайте щіпку цукру і приблизно склянку борошна. Перемішайте все як слід до однорідності. Накрийте миску рушником і поставте в теплому місці. Дайте постояти близько години.
3. Яйця збийте в невеликій мисці з сіллю і цукром.
4. Влийте в опару яйця і всипте борошно. Почніть збивати, поки тісто не стане однорідним. При бажанні в рецепті приготування млинців на опарі можна використовувати цедру апельсина або лимона, корицю, ванілін або інші ароматизатори.
5. Підливайте потроху молоко, продовжуючи перемішувати. В кінці не забудьте додати рослинне масло.
6. Знову поставте тісто в тепло, дайте йому підійти. Слідкуйте за процесом, щоб після першого підйому акуратно перемішати і дати підійти ще раз. Знову перемішати.
7. Після наступного (третього) підйому можна приступати до смаження. Попередньо обов'язково прогрійте сковороду як слід.
Ось і весь секрет, як приготувати млинці на опарі в домашніх умовах. Подавати до столу їх можна з ягодами, Топпінг, сметаною, медом і будь-якими іншими добавками за смаком.