Рецепт Житній хліб на опарі фото

Житній хліб на опарі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Житнє борошно
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 1
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Домашній хліб ніколи не зрівняється за смаком з магазинним, згодні? Якщо ви любите займатися його випічкою або тільки хочете спробувати, тоді на замітку хочу запропонувати обладнаний рецепт.

Опис приготування:

Поспішаю запропонувати вам ідею, як приготувати житній хліб на опарі з закваски. Зробити її зовсім нескладно, проте вона повинна вистояти днів 5 перед тим, як використовувати її в тісто. Хлібець виходить ароматним, м'яким і в міру пухким. Спробувати рекомендую обов'язково!

  • Дріжджі - 6 Ст. Ложок
  • Борошно житнє - 1 Склянка
  • Борошно пшеничне - 1.5 склянки
  • Вода / молоко / сироватка - 1 Склянка
  • Солод - 4 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Koriandr - 1 Чайна ложка
житній хліб на опарі - фото крок 1
1. Для приготування опари з'єднайте закваску з 1/2 склянки теплого молока або води і додайте 100 грам борошна. Перемішайте і залиште в теплі години на 4. Солод залийте склянкою окропу і залиште хвилин на 10.
житній хліб на опарі - фото крок 2
2. Коли опара добре підійшла і збільшилася в обсязі в два рази, додайте цукор, сіль, половину борошна, молоко, що залишилося або воду. Влийте рослинне масло і викладіть солод. Додайте борошно, що залишилося і за смаком - подрібнений коріандр.
житній хліб на опарі - фото крок 3
3. Місіть тісто, поки воно не стане м'яким і еластичним.
житній хліб на опарі - фото крок 4
4. Форму для випічки змастіть рослинною олією, викладіть тісто. Сформуйте акуратний хлібець, за бажанням присипте додатково коріандром і залиште в теплому місці підходити. Цей процес займе близько 3-4 годин, так як тісто має збільшитися в два рази.
житній хліб на опарі - фото крок 5
5. А далі все дуже просто. Надішліть форму в розігріту до 200 градусів духовку і випікайте хліб півгодини / 40 хвилин до готовності. Після викладіть на решітку, накрийте чистим рушником і залиште до повного охолодження.

Схожі рецепти