Швидкий хліб без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Як і багато рецепти, цей знайшовся, коли потрібно було повечеряти, а хліба в хаті не було. Вирішив спекти хліб за рецептом, як приготувати швидкий хліб без дріжджів. Вийшов дуже смачним і ароматним.
Раніше весь час робив звичайний дріжджовий хліб, одного вечора хліба в будинку не виявилося і довелося придумувати, як його спекти по-швидкому. Для приготування використовував пиво і трохи твердого сиру, а також пряні трави. Хлібець вийшов настільки смачним, що ціла булка пішла відразу, навіть не встигнувши охолонути.
- Борошно - 390 грам
- Сир твердий - 125 грам
- Пиво - 375 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Сода - 1, 5 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
- Кунжут - За смаком
1. Сир подрібнюю на крупній тертці, перекладаю його в каструлю, вливаю до нього пиво, кладу цукор, сіль і пряні спеції, соду і розпушувач, все ретельно перемішую.
2. Борошно заздалегідь просівають, потім порційно вводжу її в миску, перемішую ложкою, тісто виходить нетугим.
3. Форму для випікання змащую олією, викладаю в неї тісто.
4. Посипаю верхівку трохи ароматними травами (за смаком) і кунжутом.
5. Випікаю хліб в розігрітому до 180-190 градусів духовці 50-60 хвилин.
6. Готовий хліб виходить рум'яним, з хрусткою скоринкою і пікантний смак.