Пісний бездріжджовий хліб
(покроковий рецепт з фото)
Ви знаєте, як приготувати пісний бездріжджовий хліб? Це досить просто, але знадобиться запастися терпінням, так як насолодитися результатом вийде лише на четвертий день від початку готування.
У такий хліб можна додавати кмин і різні насіння. Його дуже смачно їсти з медом, молоком, вершковим маслом і кашами.
Бездріжджовий хліб набагато корисніше того, який заквашен на дріжджах, та й калорій в ньому менше. Так що обов'язково спробуйте приготувати!
- Борошно пшеничне - 350 грам
- Чиста вода - 200 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор коричневий - 2 чайних ложки
Почніть приготування хліба з закваски, оскільки це основна складова. Готується вона майже 3 діб. Візьміть теплу кип'ячену воду, налийте її в літрову банку. У цю банку просійте близько 50 грамів пшеничного борошна. Зауважте горлечко банки марлею і поставте закваску на добу в тепле місце (температура 25 градусів).
Через 48 годин, коли маса в банку збільшиться майже вдвічі, а на її поверхні з'являться бульбашки, треба додати туди ще 100 мл теплої води і 50 грамів борошна. Закваску потрібно акуратно перемішати і знову закрити марлею, прибрати в тепле місце ще на 24 годину.
Після доби візьміть велику миску і покладіть туди 2 ст. Ложки закваски, всипте коричневий цукор, сіль, наливати 100 мл теплої води і просійте близько 250 грамів борошна. Вимішайте тісто, зробивши його однорідним.
Форму хлібопічки смажте вершковим маслом, викладіть туди тісто. Накрийте його рушником, дайте йому піднятися. Для цього буде потрібно 2-3 годину. Після цього відправляйте форму в хлібопічку на середній температурний режим. Випічка у мене займає близько 40 хвилин.
Готовий хліб не діставайте з форми відразу. Дайте йому трохи охолонути. Потім акуратно дістаньте з форми і викладіть на блюдо. Наріжте хліб скибочками і побалуйте себе першим теплим шматочком, намазав на нього вершкове масло.