Рецепт Пісний бездріжджовий хліб фото

Пісний бездріжджовий хліб
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Пісні страви
На полуденок
Випічка, Хліб

Ви знаєте, як приготувати пісний бездріжджовий хліб? Це досить просто, але знадобиться запастися терпінням, так як насолодитися результатом вийде лише на четвертий день від початку готування.

У такий хліб можна додавати кмин і різні насіння. Його дуже смачно їсти з медом, молоком, вершковим маслом і кашами.

Бездріжджовий хліб набагато корисніше того, який заквашен на дріжджах, та й калорій в ньому менше. Так що обов'язково спробуйте приготувати!

  • Борошно пшеничне - 350 грам
  • Чиста вода - 200 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор коричневий - 2 чайних ложки
пісний бездріжджовий хліб - фото крок 1
Почніть приготування хліба з закваски, оскільки це основна складова. Готується вона майже 3 діб. Візьміть теплу кип'ячену воду, налийте її в літрову банку. У цю банку просійте близько 50 грамів пшеничного борошна. Зауважте горлечко банки марлею і поставте закваску на добу в тепле місце (температура 25 градусів).
пісний бездріжджовий хліб - фото крок 2
Через 48 годин, коли маса в банку збільшиться майже вдвічі, а на її поверхні з'являться бульбашки, треба додати туди ще 100 мл теплої води і 50 грамів борошна. Закваску потрібно акуратно перемішати і знову закрити марлею, прибрати в тепле місце ще на 24 годину.
пісний бездріжджовий хліб - фото крок 3
Після доби візьміть велику миску і покладіть туди 2 ст. Ложки закваски, всипте коричневий цукор, сіль, наливати 100 мл теплої води і просійте близько 250 грамів борошна. Вимішайте тісто, зробивши його однорідним.
пісний бездріжджовий хліб - фото крок 4
Форму хлібопічки смажте вершковим маслом, викладіть туди тісто. Накрийте його рушником, дайте йому піднятися. Для цього буде потрібно 2-3 годину. Після цього відправляйте форму в хлібопічку на середній температурний режим. Випічка у мене займає близько 40 хвилин.
пісний бездріжджовий хліб - фото крок 5
Готовий хліб не діставайте з форми відразу. Дайте йому трохи охолонути. Потім акуратно дістаньте з форми і викладіть на блюдо. Наріжте хліб скибочками і побалуйте себе першим теплим шматочком, намазав на нього вершкове масло.

Схожі рецепти