Пісний домашній майонез
(покроковий рецепт з фото)
Пісний майонез готується з продуктів, які дозволені церквою під час посту. Цим майонезом можна заправляти салати. Приготувати пісний майонез не важко.
Кількість порцій: 2
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Борошно - 0, 5 склянки
- Лимонний сік - 1, 5 Ст. Ложки
- Гірчичний - 2, 5 Ст. Ложки
- Вода - 1, 5 склянки
- Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
1. Просіяти пшеничне борошно. Додати дві столові ложки води і розтерти борошно, щоб не залишилося грудочок. Поставити миску з борошном на слабкий вогонь і, постійно помішуючи, довести до кипіння.
2. Оливкова олія в окремій чашці змішати з гірчицею. Додати лимонний сік. Якщо у вас немає лимонів, можна додати 3% столовий оцет. Додати в цю суміш сіль, цукор і воду. Збити міксером до отримання однорідної маси.
3. У збиту масу додавати маленькими порціями заварену муку. Постійно збивати. Коли додасте всю муку, збивати міксером ще хвилин п'ять. Пісний домашній майонез готовий. Цей майонез ви можете додавати для заправки будь-якого салату. Смак у салатів буде такою ж, як і з додаванням звичайного майонезу. Єдино, для запікання цей майонез не підійде.