Рецепт Майонез пісний фото

Майонез пісний
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Фрукти , Горіхи , Лимон , Майонез , Кешью
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На швидку руку
Соуси
Кількість порцій: 6
Час приготування: 20 хв.

Майонез - це найвідоміший французький соус, який подають холодним. Є безліч варіантів його приготування, в тому числі вегетаріанський. Розповім, як приготувати майонез пісний.

Опис приготування:

Класичний рецепт передбачає наявність яєць, але якщо ви не їсте їх або дотримуєтеся посту, то цей інгредієнт можна сміливо замінити. В основі приготування пісного майонезу - горіхи, гірчичний, оцет і звичайна питна вода. Такий майонез можна довго зберігати в холодильнику.

  • Кешью - 1 Склянка
  • Лимон - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яблучний оцет - 2 Ст. Ложки
  • Гірчиця мелена - 0, 5 чайних ложки
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Часник - 1 зубчик
1
Горіхи попередньо замочіть на 3-4 годину, потім перелийте в друшляк і відкладіть в сторону.
2
У чашу блендера викладіть горіхи, подрібнений часник, влийте сік одного лимона, яблучний оцет, додайте гірчицю і сіль.
3
Збивайте до утворення однорідної консистенції, потроху вливайте воду, щоб домогтися потрібної гладкої консистенції.
4
Готовий майонез перекладіть в банку і зберігайте в холодильнику кілька днів.

Схожі рецепти