Борщ пісний смачний
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви шукаєте рецепт приготування борщу пісного смачного і наваристого, тоді на цей варіант обов'язково потрібно звернути увагу. Виходить ситним, ароматним і зовсім нескладним.
Якщо ви вирішили приготувати борщ пісний смачний в домашніх умовах, то квасоля можна замочити на ніч заздалегідь. Однак це має сенс в тому випадку, якщо ви любите м'яку і добре проварену квасоля. Якщо вам до душі більш щільна, замочувати її не потрібно. Сушені білі гриби - необов'язковий інгредієнт, але досить бажаний. Вони надають не тільки смак, але і неймовірний аромат борщу.
- Буряк - 1 штука
- Морква - 1-2 штук
- Цибулина - 1-2 штук
- Солодкий перець - 1 штука
- Помідори - 1-3 штук
- Квасоля - 1.5 склянки
- Гриби сушені - 50 грам
- Картопля - 1 кілограм
- Капуста - 0.5 штуки
- Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 70 мілілітрів (приблизно )
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Часник - За смаком
1. Почнемо процес з підготовки квасолі. Промийте її під проточною водою, викладіть в каструлю. Залийте водою і відправте на вогонь.
2. На сковороді розігрійте олію. Очистіть буряк, наріжте її брусочками або натріть на тертці. Викладіть на сковороду і обсмажте трохи.
3. На окремій сковороді в невеликій кількості олії обсмажте очищений і нарізаний кубиками цибулю. Додайте нарізану брусочками або натерту моркву. Також в рецепті приготування борщу пісного смачного можна використовувати подрібнені свіжі помідори і гострий перець за смаком.
4. Після до обсмаженою овочам додайте томатну пасту, домашній томат або соус. Все як слід перемішайте - і через пару хвилин можна знімати з вогню.
5. Буряк перекладіть в каструлю з квасолею. Очистіть паралельно картопля, наріжте його невеликими кубиками і, як тільки квасоля стане м'якою, відправте в каструлю картоплю.
6. На окремій сковороді розігрійте ще трохи рослинного масла. Викладіть половину цибулини, нарізаної кубиками, і обсмажте до прозорості. Гриби відварити трохи і викладіть на сковороду. Обсмажте, а після додайте в каструлю. Бульйон від грибів можна процідити і теж перелити в каструлю.
7. Викладіть овочеву зажарку, посоліть і поперчіть за смаком. Також ви можете додати в борщ пісний смачний сушені коріння і улюблені спеції. На останньому етапі наріжте і викладіть в каструлю капусту.
8. Проваріть до бажаної м'якості (хтось любить м'яку капусту, хтось - більш щільну). Зніміть з вогню, в кінці додайте подрібнений часник і свіжу зелень. Накрийте кришкою і залиште настоюватися хвилин на 20.
Ось і весь секрет, як приготувати борщ пісний смачний і ситний. Смачного!
Ось і весь секрет, як приготувати борщ пісний смачний і ситний. Смачного!