Рецепт Пісний борщ з грибами фото

Пісний борщ з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Гриби, Сушені гриби
Пісні страви
На обід
Супи, Щи

Нема нічого кращого, ніж ароматні і густі щі з квашеною капустою і запахом сушених грибів. Рекомендую вам простий, але оригінальний рецепт приготування пісних щей з грибами!

Щи можна готувати за цим рецептом і без грибів, ось тільки вийдуть вони аж надто прісними, незважаючи на квашену капусту. Для приготування пісних щей з грибами я взяла білі сушені гриби (але свіжі для цих цілей також цілком підійдуть).

  • Капуста квашена - 500 грам
  • Морквина - 1-2 штук
  • Цибуля - 1 штука
  • Соус томатний або паста - 2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Лист лавровий - 1-2 штук
  • Спеції - За смаком
  • Вода - 1, 2 L
  • Гриби сушені - 80 грам
пісний борщ з грибами - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Гриби слід заздалегідь запарити окропом і залишити на 20 хвилин.
пісний борщ з грибами - фото крок 2
Капусту квашену перекладіть в каструлю, додайте томатний соус, спеції за смаком (непогано б додати сушений селера або корінь петрушки). Також додайте гриби замочені (тільки вологу відіжміть з них).
Влийте склянку води або бульйону овочевого. Доведіть до кипіння, а потім тушкуйте на середньому вогні хвилин 30 під прикритою кришкою.
пісний борщ з грибами - фото крок 3
Поки капуста гаситься, поріжте дрібно цибулю і натріть на тертці моркву. Обсмажте на олії овочі. Через 15 хвилин гасіння капусти додайте до неї обжарку.
Гасіть залишилися 15 хвилин. Коли капуста і овочі стануть м'якими, додайте літр води в каструлю і варіть хвилин 10-15.
пісний борщ з грибами - фото крок 4
Тим часом, візьміть 2 столові ложки борошна, обсмажте їх на сковороді, помішуючи, додайте пару ложок бульйону прям зі щей і ретельно перемішайте.
Отриману борошняну суміш додайте до щам разом зі спецій (наприклад, з лавровим листом), варіть ще хвилин 15.
пісний борщ з грибами - фото крок 5
Готовим пісним щам з грибами дайте настоятися ще хвилин 10 після того як вимкніть вогонь.
Подавати їх можна з часником або зеленню. Смачного!

Схожі рецепти