Пісний борщ з квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви роздумуєте про те, що б такого приготувати для всієї родини на обід, а звичайний суп вже давно приївся, то зробіть пісний борщ з квасолею. Рідні обов'язково оцінять ваші старання.
Багато хто цікавиться, як приготувати пісний борщ з квасолею. Зробити це дуже просто. Потрібно дотримуватися порад з цього рецепта, і у вас все обов'язково вийде!
- Капуста квашена - 300 грам
- Картопля - 2 штуки
- Квасоля консервована - 250 грам (в томатному соусі)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Селера черешкова - 1/2 штуки
- Коріння - 1 Ст. Ложка (суміш коріння селери, пастернаку, петрушки)
- Паприка солодка - 1 Ст. Ложка
- Лист лавровий - 4 штуки
- Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 1/2 чайних ложки (мелений)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль, зелень - За смаком
У невелику каструльку налийте два літри води або овочевого бульйону, поставте її на плиту. Як тільки рідина закипить, киньте в неї очищений і нарізаний кубиками картоплю і коріння. Якщо першої покласти капусту, то в кислому бульйоні картопля не звариться.
Сковорідку з олією поставте на вогонь. Коли вона розжариться, пассеруйте на ній дрібно нарізану цибулю. Він повинен стати прозорим і з золотистим відтінком. Потім додайте до цибулі нарізану селеру.
У бульйон з картоплею покладіть капусту. Віджимати її перед цим не треба. Як тільки щі закиплять, зменшіть вогонь, накрийте каструлю кришкою і варіть суп двадцять хвилин, поки капуста не спливе на поверхню.
Тепер настала черга спецій. У каструльку до щам покладіть мелений болгарський перець (паприка), хміль-сунелі, koriandr, сіль. Додайте банку консервованої квасолі в томаті разом з рідиною.
Дайте щам знову закипіти, після чого киньте зубчики часнику, лавровий лист і зелень за смаком. Вимкніть вогонь, накрийте щі кришкою і дайте їм настоятися. Тепер їх можна подавати на стіл. Цікаво, що на другий день щі стають ще смачніше.