Червоний борщ пісний
(покроковий рецепт з фото)
Смачний, наваристий, з невимовним ароматом - все це можна сказати про червоний борщ. Цей борщ сподобається тим, хто в силу різних причин, не вживаємо м'ясо. До вашої уваги червоний борщ пісний.
Хотілося б з вами поділиться рецептом приготування червоного борщу пісного в домашніх умовах. Смак цього борщу дійсно ніжний, а так як в рецепті не використовуються не томати, НЕ лимонна кислота - є навіть солодкі нотки. Єдине чого тут немає - це м'ясо. Але ж рецепт у нас пісний, так що обійдемося без нього. Удачі в приготуванні і гарного дня!
- Капуста - 800 грам
- Картопля - 600 грам
- Буряк - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Квасоля - 200 грам
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Сіль - 3 чайних ложки
- Зелень - За смаком
- Крем - За смаком

Зваримо квасоля в окремій каструлі, варити 1-2 години майже до повної готовності. Коли квасоля практично зварилася, поставте на вогонь 5 літрову каструлю, заповнену водою до половини.

Лук очищаємо і ріжемо кубиками.

Моркву чистимо і ріжемо соломкою.

Буряк потрібно очистити і нашаткувати.

Обсмажте цибулю в рослинній олії, смажимо до прозорості і перекладаємо в тарілку.

Тепер обсмажте на сковороді морква, до золотистого кольору.

Вода zakipela. Додаємо в неї обсмажені моркву і цибулю.

У рослинному маслі обсмажте буряк. Приблизно 10 хвилин.

Всипте в каструлю обсмажену буряк, довести до кипіння і варити 10-15 хвилин.

Картопля очищаємо і нарізаємо великими кубиками.

Капусту необхідно нашаткувати.

Додаємо в каструлю картоплю, доводимо до кипіння і кладемо капусту. Варимо ще 15 хвилин.

Посоліть борщ за смаком, додайте лавровий лист і квасоля. Доведіть до кипіння, варіть ще 10 хвилин.

Нарізаємо дрібно зелень, додаємо в борщ. Знімаємо каструлю з вогню і даємо настоятися борщу 10 хвилин.

Борщ подавати зі сметаною. Смачного!