Червоний борщ пісний
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Смачний, наваристий, з невимовним ароматом - все це можна сказати про червоний борщ. Цей борщ сподобається тим, хто в силу різних причин, не вживаємо м'ясо. До вашої уваги червоний борщ пісний.
Опис приготування:
Хотілося б з вами поділиться рецептом приготування червоного борщу пісного в домашніх умовах. Смак цього борщу дійсно ніжний, а так як в рецепті не використовуються не томати, НЕ лимонна кислота - є навіть солодкі нотки. Єдине чого тут немає - це м'ясо. Але ж рецепт у нас пісний, так що обійдемося без нього. Удачі в приготуванні і гарного дня!
- Капуста - 800 грам
- Картопля - 600 грам
- Буряк - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Квасоля - 200 грам
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Сіль - 3 чайних ложки
- Зелень - За смаком
- Крем - За смаком
Зваримо квасоля в окремій каструлі, варити 1-2 години майже до повної готовності. Коли квасоля практично зварилася, поставте на вогонь 5 літрову каструлю, заповнену водою до половини.
Лук очищаємо і ріжемо кубиками.
Моркву чистимо і ріжемо соломкою.
Буряк потрібно очистити і нашаткувати.
Обсмажте цибулю в рослинній олії, смажимо до прозорості і перекладаємо в тарілку.
Тепер обсмажте на сковороді морква, до золотистого кольору.
Вода zakipela. Додаємо в неї обсмажені моркву і цибулю.
У рослинному маслі обсмажте буряк. Приблизно 10 хвилин.
Всипте в каструлю обсмажену буряк, довести до кипіння і варити 10-15 хвилин.
Картопля очищаємо і нарізаємо великими кубиками.
Капусту необхідно нашаткувати.
Додаємо в каструлю картоплю, доводимо до кипіння і кладемо капусту. Варимо ще 15 хвилин.
Посоліть борщ за смаком, додайте лавровий лист і квасоля. Доведіть до кипіння, варіть ще 10 хвилин.
Нарізаємо дрібно зелень, додаємо в борщ. Знімаємо каструлю з вогню і даємо настоятися борщу 10 хвилин.
Борщ подавати зі сметаною. Смачного!