Червоний борщ без секретів
(покроковий рецепт з фото)
Куди ж ми без борщу? У кожній родині його готують по-своєму, тому знайти споконвічно правильний і справжній рецепт дуже складно. Розповім, як приготувати червоний борщ без секретів.
Одні люблять готувати борщ на основі м'ясного бульйону з курки, а інші воліють свинину чи яловичину. Мені подобається наваристий борщ насиченого червоного кольору, тому використовую для нього вінегретних буряк. Буряк і капуста у мене нового врожаю, тому борщ виходить смачним і ароматним.
- Свинина на кістці - 1 кілограм
- Картопля - 800 грам
- Морквина - 1 штука
- Буряк - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Капуста - 350 грам
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Соняшникова олія - За смаком
- Сіль і спеції - За смаком (лавровий лист, перець)
- Цукор - За смаком
- Оцет - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Насамперед моєму м'ясо, відправляємо його в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до готовності (близько 1-1, 5 годин). Дістаємо м'ясо, відокремлюємо його від кістки.
2. Цибуля очищаємо від лушпиння і обполіскувати, потім нарізаємо дрібними кубиками і перекладаємо в миску.
3. Болгарський перець миємо й розрізаємо на 2 частини, вичищаємо з нього насіння, нарізаємо овоч кубиками.
4. Морква очищаємо і моєму, потім подрібнюємо її на крупній тертці.
5. Буряк очищаємо і моєму, також подрібнюємо її на крупній тертці.
6. Капусту використовуємо молоду, моєму її і нарізаємо дрібно.
7. Зелень (кріп) моєму і подрібнюємо, картопля чистимо і моєму, нарізаємо його невеликим кубиком.
8. Бульйон повертаємо на вогонь, в киплячу воду кладемо картоплю.
9. Сковороду розігріваємо з рослинним маслом, викладаємо в неї цибулю, обсмажуємо до м'якості, додаємо моркву і болгарський перець. Накриваємо кришкою і готуємо до м'якості.
10. У сковороду додаємо томатну пасту і вливаємо 2 ополоника води (з каструлі). Всипаємо цукор і мелений перець, оцет, зелень і перемішуємо. Тушкуємо під закритою кришкою.
11. Коли картопля вже готова, додаємо м'ясо, після закипання кладемо капусту і доводимо борщ до кипіння.
12. Відразу після закипання кладемо буряк, піджарку і за смаком солимо, перчим, додаємо цукор і оцет.
13. Після закипання накриваємо борщ кришкою і вимикаємо вогонь, наполягаємо пару хвилин, після чого подаємо до столу.