Червоний борщ з квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Борщ люблять і готують майже в кожній родині. Це традиційне блюдо має не мало варіацій і секретів приготування. У моєму рецепті все робиться за класичною рецептурою, лише додається квасоля.
Перед вами класичний рецепт приготування червоного борщу з квасолею. З інгредієнтів вам знадобляться наступні продукти: буряк, квасоля, картопля, цибуля ріпчаста, морква, капуста, часник, томати, яловичина, сіль, перець, лавровий лист, рослинна олія. Готовий борщ повинен настоятися, зазвичай 10-12 хвилин. При подачі, прикрасьте страву зеленню, подавайте зі сметаною і пампушками (хлібом). Гарного дня!
- Яловичина - 0, 5 кілограма
- Квасоля - 200 грам
- Капуста - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Картопля - 4 штуки
- Буряк - 2 штуки (середніх)
- Морква - 1 штука
- Часник - 2 штуки
- Томати - 3 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Зелень - 100 грам
- Лавровий лист - 2 штуки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Підготуйте квасоля. Промийте і замочіть в холодній воді, приблизно на 1 час. Потім злийте воду і відваріть квасоля до готовності, це займе годину-півтора. Поки вариться квасоля, відваріть у великій каструлі, в 3L. Підсоленої води, м'ясо. М'ясо вариться 1 час.
Нашинкуйтекапусту, киньте в бульйон, варите 10 хвилин.
Кубиками ріжемо картоплю, відправляємо в бульйон, варимо ще 5 хвилин.
Наріжте кубиками буряк.
Буряк обсмажуємо на рослинному маслі 5 хвилин. З буряком смажимо очищений головки часнику, для аромату.
Моркву натріть на тертці.
Лук наріжте кубиками.
Цибулю і моркву, обсмажте з буряком і часником 2-3 хвилини.
Кладемо на сковороду томати, попередньо видаливши серцевину.
Коли помідори трохи обсмажити, видаліть з них шкіру.
Виделкою розминаємо помідори в пюре, обсмажуємо ще пару хвилин.
Зажарку кладемо в борщ, додаємо лавровий лист, сіль і перець. Варимо ще 5 хвилин. Все готово! Розлийте борщ по тарілках, додайте сметану. Смачного!