Пісне вершкове масло
(покроковий рецепт з фото)
У готуванні вершкове масло успішно замінюється рослинним, але як бути, якщо потрібна саме смакова заміна? У цьому рецепті я покажу, як приготувати пісне вершкове масло.
Для приготування олії важливі два інгредієнта: харчові дріжджі і кокосове масло, воно обов'язково повинно бути рафінованим і без запаху. Замість мигдального борошна можна взяти 2 столових ложки мигдальної пасти або просто перемолоти горіхи в кавомолці.
- Кокосова олія - 120 грам(rafinirovannoe)
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Харчові дріжджі - 2 Ст. Ложки
- Вода - 5 Ст. Ложок
- Яблучний оцет - 1 Ст. Ложка
- Мигдалеве борошно - 5 Ст. Ложок
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Куркума - 1 щіпка
Підготуйте всі інгредієнти.
Розтопіть кокосове масло до рідкого стану.
Подрібніть всі інгредієнти блендером, по консистенції повинен вийти густий, однорідний крем. Спробуйте його на смак, масло має влаштовувати вас за кількістю солі та оцту.
Перелийте масло в пластиковий контейнер і залиште застигати в холодильнику на 2-3 годину.
Готове масло буде добре тримати форму, але танути від тепла.
Пісне вершкове масло готове, смачного!