Домашнє вершкове масло
(покроковий рецепт з фото)
Найсмачніше і корисне масло - це те, яке ви можете приготувати власними руками. Для цього не потрібні якісь особливі кулінарні навички, тому рецепт зможе освоїти навіть новачок.
Якщо ви не знаєте, як приготувати домашнє вершкове масло, то прочитайте цей рецепт. З його допомогою ви зможете балувати свою родину відмінним натуральним молочним продуктом. Таке масло можна просто намазувати на хліб, а можна використовувати для випічки.
- Вершки - 500 мілілітрів
- Крижана вода - 200 мілілітрів (для промивання )
Вершки вилийте в посуд, в якій їх буде зручно збивати, тобто з високими бортиками. Купувати краще домашні, жирні, але магазинні теж підійдуть. Вершки взобьются швидше, якщо будуть попередньо охолодженими.
Збивайте вершки міксером на найвищій швидкості. Добре підійде насадка для замісу тіста. Перші п'ятнадцять хвилин нічого не буде відбуватися. Потім на ваших очах від вершків відокремиться пахта. Це рідина, яка дуже схожа на сироватку. Надалі її можна використовувати для випічки. Сколотини необхідно злити.
Тепер вам потрібно влити в масло 100 мл. Крижаної води, збийте масло протягом п'яти хвилин. Воду злийте і повторіть процедуру ще три рази. Потім масло гарненько вимісіть дерев'яною лопаткою, щоб воно збилося в кого.
Готове масло сформуйте в брусок і викладіть у формочки або будь-яку іншу посуд. Замотайте харчовою плівкою і відправте в морозилку на кілька годин.