Домашнє масло зі сметани
(покроковий рецепт з фото)
Якщо якість вершкового масла, купленого в магазині, вас не влаштовує, то його можна легко приготувати вдома, наприклад, зі сметани. Для цього знадобляться всього два інгредієнти: сметана і сіль.
Для приготування масла в домашніх умовах, сметану найкраще купувати на ринку і тільки у перевірених продавців. Для отримання смачного масла дуже важливо не тільки якість вихідного продукту, але і його смак. Сметана не повинна бути прогірклим, а ось кислинка допускається. З сметани у нас вийде солодковершкове масло, воно прекрасно підходить як для бутербродів, так і для випічки. А детальніше, як приготувати домашнє масло зі сметани, я розповім в покроковому рецепті. Готуйте на здоров'я і з задоволенням!
- Сметана домашня - 1 кілограм
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте інгредієнти. Сметана повинна бути кімнатної температури. Для збивання масла вам знадобиться комбайн з насадкою для тіста або міксер.
Перелийте сметану в чашу комбайна. Чашу зі сметаною затягніть харчовою плівкою, в процесі приготування масла буде відходити рідина і сильно розбризкується. Починайте збивати сметану на маленькій швидкості і поступово збільшіть до максимальної. Спочатку сметана стане пишною, а вже приблизно через 15 хвилин, на її поверхні почнуть з'являтися жовті крупинки. Продовжуйте збивати, поки від масла повністю не відокремиться вся рідина, звана пахтою.
Потім вимкніть комбайн і злийте сколотини. Сколотини обов'язково збережіть. На її основі можна спекти хліб або млинці. Отримане масло перекладіть в сито, застелене марлею. За допомогою марлі злегка відіжміть масло.
Далі масло потрібно промити. Для цього перекладіть його в глибоку миску і залийте холодною кип'яченою водою. За допомогою ложки розминайте масло. Воду злийте і повторіть процедуру ще два рази.
Потім збираючи масло за допомогою ложки в кого, обтиску його, видаліть залишки води. Відокремилась воду злийте.
Посоліть масло за смаком і перемішайте. Сіль допоможе зберегти масло довше.
Готове масло перекладіть в маслянку і зберігайте в холодильнику не більше трьох днів. Смачного!