Домашнє масло
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте приготувати домашнє вершкове масло за рецептом знаменитого англійського кухаря і ресторатора Джеймі Олівера. Домашнє вершкове масло відрізняється свіжістю і своїм особливим смаком.
Із вказаної кількості інгредієнтів у вас вийде 150 г масла.
- Вершків 33% - 400 мілілітрів
- Сіль - За смаком
1. Налити вершки в миску і збити міксером на високій швидкості протягом 10 хвилин.
2. Коли від збитих вершків відокремиться рідина, злити її і збивати ще протягом 3-5 хвилин.
3. Знову злити рідину і збивати ще 2 хвилини. На цьому етапі масло повинно стати щільним.
4. За допомогою ложки зібрати масло в грудку і дати йому постояти, щоб знову відокремилася рідина.
5. Помістити масло на пергаментний папір і розім'яти його. Посолити і згорнути навпіл. Розім'яти і знову згорнути навпіл. Повторити кілька разів, щоб масло добре перемішалося з сіллю і вийшло ще трохи рідини. На цьому етапі в масло можна додати спеції і зелень при бажанні.